Stiri Vulturi

Dragoș Diculescu, double-double în partida pierdută de România cu Suedia

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
22.07.2018

Echipa națională U20 de baschet masculin a României a retrogradat din prima divizie a Campionatului European U20 masculin. Formația antrenată de Mihai Silvășan a fost învinsă cu scorul de 80-72 de Suedia în primul meci contând pentru locurile 13-16 și disputat ieri, 21.07.2018.

În partida cu scandinavii, tricolorii au alergat în permanență după adversar. Suedia s-a desprins la 20-9 pe finalul primului sfert, iar un coș de la distanță al românilor a mai redus din ecart după primele 10 minute de joc.  În actul secund Suedia a rămas la cârma până în minutul 17 când România a reușit să egaleze situația la 32. Până la finalul reprizei, nordicii au reușit să mai pună încă 8 puncte pe tabelă  în dreptul lor. În secvența a doua a meciului, Suedia s-a dus la un maxim de 12 pucte. Până la startul actului decisiv tricolorii au mai redus 5 puncte din avantaj. România nu a reușit să reducă mai mult diferența de două posesii în ultimele 10 miute de joc, astfel că Suedia s-a impus cu scorul de 80-72.

Dragoș Diculescu a fost cel mai bun tricolor cu 26 de puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție. A fost al doilea double-double al lui Diculescu, după cel din partida cu Germania. De asemenea, fundașul Stelei a avut și un indice al eficienței de +30 și o zi bună la aruncări, cu 10/18 din acțiune, 4/5 de la 3 puncte și 2/2 de la libere. În acest turneu, Diculescu are medii de 12,5 puncte, 6,2 recuperări și 3,7 pase decisive, fiind liderul României la toate aceste capitole. 

În partida cu Suedia Edward Petrescu a terminat cu 16 puncte și 9 recuperări, în timp ce Tudor Gîrbea a reușit 13 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

România nu a înregistrat niciun succes la CE U20 Divizia A de Chemnitz. În ultimul meci în competiție, România va întâlni Islanda, duminică, ora 11:00, într-un meci pentru locurile 15-16.

foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!