Stiri Cupa României Feminin

Duel american în meciul dintre CS Universitatea Cluj și CS Phoenix Constanța

David Istrate

David Istrate
26.09.2018

Miercuri, 26 septembrie, în prima partidă oficială a sezonului, CS Phoenix Constanța a reușit să se impună în deplasare în fața CS Universității Cluj cu scorul de 77-73. Dincolo de confruntarea dintre cele două echipe a avut loc și o confruntare personală între cele două străine care au fost pe parchet, Chelsea Douglas și Arlesia Morse.

Dacă Chelsea Douglas se află la al doilea sezon pentru CS Phoenix Constanța, în schimb Arlesia Morse este una din stranierele aduse de conducerea clujeană în această vară. Ambele au evoluat în trecut în NCAA, însă Douglas are mai multă experiență în Europa după ce a jucat în Finlanda și Germania. De partea cealaltă, Morse a avut prima experiență profesionistă în sezonul precedent când a evoluat în 14 meciuri pentru Spartak Subotica, în Serbia, având medii de 27 puncte, 7.6 recuperări și 3.5 intercepții.

În întâlnirea din Cupa României, Chelsea Douglas s-a aflat în teren pe întreaga durată a jocului, terminând cu 31 de puncte, 10 pase decisive, 5 recuperări și 4 intercepții. Cu 50% din interiorul semicercului (9/18), 57% de la distanță (4/7) și 50% de la linia de libere (1/2), conducătorul de joc american a avut un indice de eficiență de +30. Singurul capitol deficitar de pe statistica jucătoarei de 26 de ani a fost cel al greșelilor, având nu mai puțin de 7 turnovers.

Arlesia Morse a jucat aproape cât conaționala sa, petrecând pe parchet 39 de minute și 9 secunde. În acest timp, baschetbalista de 1.78 și-a ținut echipa în joc atât prin aruncările de la distanță cât și prin pătrunderi și a avut la final 32 de puncte, 10 recuperări (5 ofensive), 2 pase decisive, o intercepție, un capac și 8 faulturi obținute. Din punct de vedere al statisticilor, Morse a stat mai bine din interiorul semicercului, unde a avut un procentaj de 60% (6/10), și la libere, unde a avut 100% (11/11), însă a aruncat mai slab de la distanță (3/8 – 38%). În cele din urmă, cu trei faulturi și nicio greșeală, Arlesia Morse a avut un indice de eficiență de +37.

Rămâne de văzut cum vor continua cele două sportive americane duelul în returul acestei duble. Meciul de la Constanța va avea loc sâmbătă, 29 septembrie, în Sala Sporturilor din Constanța.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!