Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Duelul dintre FCC ICIM Arad și CSM Târgoviște revine în LNBF după un sezon de pauză

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.10.2018

Partida dintre FCC ICIM Arad și CSM Târgoviște încheie runda a 3-a din Liga Națională de Baschet Feminin. Cele două formații caută prima victorie în noua ediție de campionat. Arădencele vin după două înfrângeri cu finalistele de anul trecut, în timp ce dâmbovițencele au cedat în prima etapă pe terenul campioanei și au avut meciul din runda secundă amânat.

Duelul dintre formațiile care au dominat campionatul românesc timp de mai mult de un deceniu se reia în prima ligă după un sezon de pauză. În stagiunea precedentă nu s-a disputat acest derby pentru că formația dâmbovițeană a evoluat în Liga 1.

FCC ICIM Arad joacă al doilea meci la rând pe propriul teren, după ce în etapa trecută ceda la zece lungimi în fața campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, cu 58-68. A fost al doilea eșec suferit de elevele lui Miljan Medvedj în acest campionat, după ce în prima etapă cedau cu 59-74 la Satu Mare. În ambele partide galben-albastrele au pierdut ritmul după revenirea de la vestiare. Singura victorie oficială din acest sezon pentru formația de pe Mureș este cea din primul meci, 70-61 acasă cu Olimpia CSU Brașov, în primul tur al cupei, după care a pierdut în retur la opt lungimi, dar s-a calificat mai departe.

CSM Târgoviște a câștigat categoric cele două meciuri din dubla de cupă cu CSM Târgu Mureș, cu 72 de puncte diferență la total. A urmat partida din prima etapă, pe terenul campioanei. ACS Sepsi SIC s-a impus atunci cu 101-69. Meciul dâmbovițencelor din etapa secundă, cu Universitatea Cluj-Napoca, a fost amânat.

Coșgheterele celor două echipe în meciurile de până acum în campionat au fost veteranele Brankica Hadzovic și Ancuța Stoenescu. Ar putea fi primul meci oficial în care Miljan Medvedj are la dispoziție toate jucătoarele, fiind posibil să debuteze și Alexxus Harrison. Arădencele au patru straniere în lot, în timp ce Cătălin Tănase are doar două. Este vorba de Porsche Poole și Monique Coker, care în sezonul precedent evoluau la Arad.

Ultima confruntare directă între cele două echipe a avut loc în ianuarie 2017. Atunci arădencele s-au impus pe propriul teren cu 72-69 după prelungiri. Dintre jucătoarele care s-au aflat atunci pe parchet, Hadzovic și Mercea sunt și astăzi la arădence, cărora li s-a alăturat Fodor. De partea cealaltă, mai joacă la Târgovișe Toma, Coker, Poole, Tănase și Ghiță

Până la acel duel a fost o serie de 8 victorii la rând pentru dâmbovițence, începând din decembrie 2014. Din stagiunea 2005-2006, de când sunt disponibile statisticile de pe site-ul nostru, au fost 50 de confruntări directe între cele două echipe. CSM Târgoviște a câștigat 33, iar arădencele, 17. Cele două formații s-au confruntat în mai multe rânduri cu titlul pe masă.

Meciul dintre FCC ICIM Arad și CSM Târgoviște se joacă marți, de la ora 18:30, la sala Victoria din Arad. Vor arbitra Bedir Sefer, Dan Narcis și Vlad Potra, supervizați de Doru Vinași.

*foto: Marius Buta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!