Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EXCLUSIV. Banii de televizare din sezonul precedent nu au ajuns la cluburi

Eduard Popa

Eduard Popa
27.11.2017

televizare lnbm frb

Problemele privind parteneriatul dintre Digi Sport şi Federaţia Română de Baschet au ajuns din nou în atenţia publicului după ce duminică partida dintre România şi Olanda a fost transmisă înregistrat! Cu toate acestea, problemele privind Digi sunt mai serioase de atât şi au ramificaţii şi într-un capitol care doare cel mai tare în România: cel financiar.

Pe adresa redacţiei noastre a ajuns un tabel care arată sumele de bani pe care Federaţia Română de Baschet le datorează cluburilor din Liga Naţională de Baschet Masculin. Astfel, potrivit documentului prezentat de Total Baschet, banii pe care Digi i-a oferit cluburilor pornesc de la 19,401 euro şi 50 de cenţi pentru campioana şi câştigătoare cupei, U-BT Cluj-Napoca şi ajung până la 4.996 de euro şi 50 de cenţi, pentru ultimele două clasate: BCM Olimpic Baia Mare şi CSM Ploieşti. În mod curios, cele două echipe au fost televizate de... două ori! Asta întrucât Baia Mare s-a retras din competiţie la mijlocul sezonului regulat, în timp ce CSM Ploieşti nici nu a mai debutat în stagiunea precedentă a LNBM. Rămâne de văzut cum aceşti bani ar ajunge la un club care există doar în acte şi la altul care acum evoluează în Liga secundă.  

tabel bani televizare digi sport

Mai mult, potrivit sursei noastre, banii aceştia nici măcar nu au fost viraţi în conturile cluburilor din Liga Naţională. Informaţia a fost confirmată de trei surse diferite de la alte echipe din LNBM. Pentru unele formaţii, sumele acestea de puţin peste zece mii de euro ar fi o mană cerească. 

Astfel, banii (care şi aşa sunt enorm de puţini faţă de ce obţine, de exemplu, Federaţia Română de Fotbal din televizare) s-au pierdut pe filiera Digi Sport – FRB.

Şi că veni vorba de Digi Sport şi de faptul că au transmis înregistrat un meci live, ştiaţi că echipele din LNBM riscă o amendă de până la 2.500 de euro dacă nu transmit meciul la ora şi data propuse de entitatea media? Vezi paragraful din articolul 5, litera B, din Regulamentul Specific LNBM, 2017-2018.

regulament lnbm frb

Foto: Anca Cheregi - TotalBaschet.ro

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    gigisport o mizerie
    frb asemenea daca a semnat porcaria asta de contract, fara nici o clauza de penalizare pt broadcaster pt neplata la timp a banilor si cu penalizari pt cluburi daca nu se inchina la ce le dicteaza televiziunea. Auzi, 19k euro pt U-BT si la fotbal cred ca si in liga a doua primesc mai mult. Revoltator, dezgustator si jenant.

    cu 6 ani în urmă (27.11.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fortheloveofthegame:

      digi sport
      orice comparatie cu fotbalul e inutile. pana si cele mai slabe meciuri de fotbal fac audienta mai mare decat cel mai bun meci de baschet. audientele la eurobasket, chiar si la meciurile romaniei au fost foarte slabe. baschetul in romania e un sport de nisa si deocamdata asa este privit. nu e nimic revoltator ca echipa campioana are de primit doar 19.000 de euro. Ca sa valoreze mai mult, Digi ar trebui sa scoata banii aia de undeva. Ori Digi da meciurile de baschet mai mult pentru portofoliu, nu pentru business. Ca daca ar fi strict business nu ar da nici o televiziune baschet.

      cu 6 ani în urmă (28.11.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      ai si niste cifre
      care sa ti sustina afirmatiile?
      Sa ma lamuresc si eu cum poate avea un meci de liga a doua de fotbal mai mare audienta decat un meci 4 Oradea-Cj.

      cu 6 ani în urmă (28.11.2017)
    • zapacitu79:

      :)
      A dat la un moment dat hosu se la TVR niște date despre audientele baschetului și erau de la olimpiada. Erau “infirme” cotele de audiență comparativ cu alte sporturi.

      cu 6 ani în urmă (28.11.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ARK :

    0
    Rating minimal = 0 publicitate = 0 ban

    cu 6 ani în urmă (28.11.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    ceata balbaita
    Cum e aia: banii sunt "intre" Digi si FRB? Ori inauntru, ori afara! Ori alba, ori neagra! Ori mort, ori viu! S.a.m.d. Cluburile trebuie sa primeasca banii de la FRB? Atunci FRB sa "scoata" banii de la terti, oricare ar fi acestia inclusiv DIGI! Sau ar trebui sa ceara U cei 19K de la Digi??? Ce treaba are U cu Digi? Si federatia cu ce se ocupa??? Ce-i aiureala asta?

    cu 6 ani în urmă (28.11.2017) Raspunde
  • tzontzolino :

    pai rating mic
    Cand majoritatea crestinilor spargatori de seminte prefera fotbal cum sa ne agitam noi, o mana de oameni

    cu 6 ani în urmă (28.11.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!