Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EXCLUSIV. Tudor Costescu, noul antrenor al lui BC Timișoara

Adrian Micinic

Adrian Micinic
27.05.2013

 

Tudor Costescu este noul antrenor principal al lui BC Timișoara. Tehnicianul originar din București în vârstă de 39 ani a parafat o înțelegere cu Leii din Banat, urmând să conducă echipa alb-violetă din sezonul competițional 2013/14.

La nivel de seniori Costescu a antrenat pe Sportul Studențesc în Divizia B, respectiv pe BC Târgoviște, CSM București și BCM U Pitești în primul eșalon baschetbalistic al țării. El a antrenat ultima dată pe BCM U Pitești, alături de care a petrecut trei ani și jumătate. De asemenea, la nivel juvenil a fost antrenorul echipei naționale U18 în anul 2007, la Campionatul European - Divizia A, desfășurat în Spania.

În anul 2012, Costescu a câștigat primele trofee din carieră la nivel de seniori. El a triumfat, alături de argeșeni, în Cupa României, respectiv în SuperCupa României. Pe de altă parte, bucureșteanul a debutat ca antrenor în FIBA EuroChallenge. În schimb, Costescu a ratat calificarea în playoff-ul campionatului în ultimele două ediții, bifând 63 de victorii și 61 înfrângeri în campionat (fără cupă, supercupă și cupe europene) în perioada petrecută la Pitești.

BC Timișoara a încheiat sezonul 2012/13 cu Srdjan Jovanovic pe post de antrenor principal. El a preluat echipa de la Predrag Badnjarevic, sub comanda căruia lucrase ca asistent din februarie 2012, în luna noiembrie a aceluiași an. Leii din Banat au fost eliminați din primul tur al playoff-ului și s-au clasat pe locul al 3-lea în Cupa României.

Costescu va avea o vară bogată în condițiile în care se află la startul unui nou proiect la nivelul echipelor de club. El se va ocupa de formarea lotului de jucători la BC Timișoara, unul care în acest moment îl cuprinde pe Zlatko Jovanovic, respectiv pe câțiva dintre jucătorii care evoluează la U23. În paralel, Costescu este și antrenorul echipei naționale universitare.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    !
    o alegere buna pentru costescu. sa speram totusi ca si clubul o sa aiba rabdare. insa tinand cont de banii investiti la Timisoara in ultimul timp nu prea cred. cred ca era mai bine daca mai ramanea inca 1 an la pitesti. mai ales dupa ce s-a anuntat majorarea semnificativa a bugetului

    cu 10 ani în urmă (27.05.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!