Stiri

Echipele românești și-au aflat adversarii din preliminariile FIBA Europe Cup

Radu Bărăian

Radu Bărăian
03.08.2017

Cele trei formații care reprezintă România în preliminariile FIBA Europe Cup și-au aflat astăzi adversarii în urma tragerii la sorți de la Munchen. CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu vor disputa două tururi preliminarii, în timp ce vicecampioana Steaua CSM EximBank va juca unul singur. 

Astfel, CSM CSU Oradea se va duela cu bulgarii de la Balkan Botevgrad, prima manșă fiind programată în 20 septembrie pe terenul celor de la Balkan, în timp ce returul se va disputa în Arena „Antonio Alexe” din Oradea în data de 27 septembrie. Dacă va reuși să treacă de Balkan Botevgrad, CSM Oradea va întâlni în turul secund pe Falco Szombathely din Ungaria, meciurile fiind programate în 4 octombrie pe teren propriu, respectiv 11 octombrie în deplasare. 

De cealaltă parte, CSU Sibiu va juca o dublă manșă cu BK Pardubice din Cehia, turul având loc în 20 septembrie în Sala Transilvania, în timp ce returul pe 27 septembrie în deplasare. În cazul în care vor reuși calificarea în turul secund preliminar din FIBA Europe Cup, sibienii se vor lupta pentru faza grupelor cu belgienii de la Proximus Spirou Basket, în 4 și 11 octombrie 2017, primul la Sibiu, iar al doilea în Belgia. 

Ultima, dar nu cea din urmă, vicecampioana României, Steaua CSM EximBank nu va fi nevoită să evolueze în primul tur preliminar, însă în al doilea se va duela cu câștigătoarea dublei dintre Boras Basket (Suedia) și Kormend (Ungaria). Meciurile din turul secund pentru Steaua se vor disputa în 4, respectiv 11 octombrie, primul la București, iar al doilea în deplasare. 

Echipele care vor reuși să treacă de ambele tururi preliminarii se vor califica în faza grupelor din FIBA Europe Cup, meciuri care vor debuta în data de 25 octombrie 2017. 

În grupele FIBA Europe Cup poate ajunge și U-BT Cluj dacă nu va izbuti calificarea în grupele Basketball Champions League. 

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea 6X :

    Hai CSM.
    Avem sanse ín primul tur si batem si pe Falco. Hai CSM!!!

    cu 6 ani în urmă (03.08.2017) Raspunde
  • tzontzolino :

    ok
    adversari decenti,sa speram ca se califica toate

    cu 6 ani în urmă (04.08.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    ...
    Pt Oradea nu cred ca va fi o problema sa treacă de primul tur. La Sibiu este o necunoscuta totala întrucât nici ei și nici cehii se pare ca n-au inca echipele formate.

    cu 6 ani în urmă (04.08.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    well...
    Oradea are mici probleme medicale si de forma (parerea mea), dar ar trebui sa treaca de bulgari. La noi, echipa e formata si s-a miscat chiar bine la memorial; ok, nu putem vorbi de omogenitate inca, dar jucatorii se simt bine si eu sunt optimist; cehii au schimbat doar 4 jucatori, dar rezultatele din amicale nu sunt grozave: infrangeri la Alba, Inter Bratislava si Slam Ostrow, destul de consistente si o singura victorie. Cred ca seria va fi echilibrata, dar ramane de vazut.

    cu 6 ani în urmă (20.09.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!