Stiri

Emanuel Cățe a terminat anul cu o înfrângere în Liga ACB

Eduard Popa

Eduard Popa
31.12.2018

emi cate ucam murcia

Echipa lui Emanuel Cățe, UCAM Murcia, a terminat anul 2018 cu o înfrângere, pe teren propriu, scor 73-78 în fața lui Joventut Badalona.

Emi Cățe a jucat aproape opt minute și a strâns 6 puncte, cu 2/2 din acțiune și 2/3 la linia de pedeapsă. El a adăugat o recuperare și a terminat cu 4 unități la eficiență.

În 12 partide disputate la nivelul Ligii ACB în actualul sezon, Emi Cățe are medii statistice de 5.4 puncte, 3.0 recuperări, 0.4 pase decisive pentru 6.8 la eficiență în 14 minute pe partidă. De asemenea, Cățe are 66% la aruncările din acțiune.

După această înfrângere, Murcia are 5-8 la general și se află pe locul al 12-lea din 18 în Liga ACB, cu un meci mai puțin disputat.

UCAM Murcia a jucat în acest sezon și nouă meciuri în Basketball Champions League, unde are un palmares de 8-1 și ocupă primul loc în Grupa A. În această competiție internaționalul român are peste 17 minute pe meci și a adunat medii de 6,8 puncte, 5,9 recuperări și 0,9 capace pe meci.

De altfel, anul 2018 a fost unul bun pentru noul lider al naționalei României. Emi Cățe a condus România, inclusiv în victoria neașteptată din Croația, care a făcut ca țara noastră să aibă șanse nesperate la calificare în faza următoare a calificărilor pentru Mondialul din 2019.

Apoi Emi a jucat foarte bine pentru CB Prat, în a doua divizie spaniolă, cu care a terminat pe locul doi în sezonul regulat și a ajuns până în semifinale în playoff. Cățe a fost cel mai bun recuperator din LEB Oro, al patrulea cel mai eficient baschetbalist din a doua divizie spaniolă și a fost de trei ori jucătorul rundei.

Datorită prestației sale, Cățe s-a întors în Liga ACB, acolo unde se luptă pentru cât mai multe minute la UCAM Murcia. De asemenea, Emi a atras atenția scouterilor NBA, care îl au în vedere pentru draft-ul din 2019.

Așadar îi urăm un an nou cât mai bun și lui Emanuel Cățe, în care să fie ferit de accidentări și să fie cât mai inspirat!

*foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!