Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Târgu Jiu a învins CSU Atlassib Sibiu după o pauză de mai bine de doi ani

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.11.2014

LNBM

Etapa VIII

69-53

Sala Sporturilor Târgu Jiu

4-2 Statistică 4-3

Echipa de baschet masculin a Clubului Sportiv Energia Târgu Jiu continuă parcursul foarte bun din actuala stagiune competițională, după ce a reușit să treacă pe teren propriu de CSU Atlassib Sibiu cu scorul de 69-53 (10-6, 22-12, 20-18, 17-17). De menționat este faptul că, gruparea din Târgu Jiu nu a mai reușit să învingă Sibiul din data de 6 octombrie 2012. 

Antonis Constantinides a decis să înceapă meciul cu un prim-cinci format din Giordan Watson, Porter Troupe, Tal Karpelesz, Michal Kremen și Larry Turner, în timp ce Miodrag Perisic a replicat prin Brandon Johnson, LeVar Seals, Milos Bojovic, Slobodan Popovic, respectiv Chris Lee. 

Debutul confruntării a fost unul atipic pentru un meci de baschet jucat în primul eșalon din România. Mai exact după 6 minute de joc, tabela de marcaj din arena gorjeană arăta un scor de fotbal, 1-1, după Turner și mai apoi Lee au marcat fiecare câte o liberă. Gheața a fost spartă cu 3 minute și 45 de secunde rămase din actul de debut, atunci când Michal Kremen a dus scorul la 4-1 pentru gazde. Cu 2 minute rămase de jucat, tabela indica egalitate, 6-6, iar până la finalul primelor 10 minute de joc, doar Energia a mai punctat, de 4 ori, scorul fiind 10-6. Cu un început de sfert secund mult mai curajos, amfitrionii au început să se desprindă de adversari, 18-8 (după 2 minute jucate), respectiv 22-10 (după 6 minute scurse din secvența a 2-a). Sfertul cu numărul 2 le-a aparținut în întregime gorjenilor, care cu un parțial de 22-12 au intrat la vestiare cu un ecart de 14 puncte, 32-18. 

Sibienii au revenit puțin mai motivați de la pauză, după o primă repriză în care au marcat doar 18 puncte. Secvența de după pauza mare a fost una mult mai echilibrată și în același timp cu mai multe puncte venite de pe mâna ambelor combatante. Oltenii lui Antonis Constantinides s-au impus cu un parțial de 20-18, iar astfel, înaintea actului decisiv, scorul era 52-36 în favoarea celor de la Energia Târgu Jiu. Ultima parte a întâlnirii s-a scurs în aceeași notă precum anterioarele 10 minute de joc. Per total, sfertul 4 a fost unul echilibrat, unul în care Energia și-a ținut cu brio adversara în spate, iar în tot acest timp, încercările de revenire ale galben-albaștrilor nu au dat roade. Secvența decisivă s-a terminat cu 17-17, iar gazdele și-au adjudecat confruntarea fără niciun fel de emoție, la 16 puncte diferență, scor 69-53. 

Având o echipă care se bazează în mare parte pe aruncările de la mare distanță, Sibiul a dezamăgit la Târgu Jiu chiar la acest capitol, iar mai mult de atât, au fost devansați de adversari și la aruncările din interiorul semicercului. Mai precis, trupa de pe Cibin a avut 15% (4/27) 3FG, respectiv 38% (12/32) 2FG, în timp ce echipa organizatoare a terminat meciul cu 20% (4/20) 3FG și 59% (23/39). De asemenea, diferența de pe tabelă s-a consemnat într-o oarecare măsură și din punct de vedere al recuperărilor totale, respectiv al paselor decisive: Energia 43 recuperări vs. Sibiu 35 recuperări; Energia 17 assist-uri vs. Sibiu 9 assist-uri. 

Marcatori: 

Energia Târgiu Jiu: Nemanja Milosevic 18 (11 recuperări), Giordan Watson 16, Larry Turner 11 (11 recuperări), Tal Karpelesz 8, Frankie Sullivan 6 (5 recuperări), Michal Kremen 6, Porter Troupe 2 (5 recuperări), Vasile Ștefan 2. 

CSU Atlassib Sibiu: Milos Bojovic 23 (9 recuperări), LeVar Seals 7, Octavian Popa Calotă 6, Chris Lee 5 (10 recuperări), Brandon Johnson 4 (4 recuperări), Slobodan Popovic 4, Drazen Bubnic 4. 

Cu această victorie, Energia din Târgu Jiu a urcat până pe locul 7 cu 10 puncte, 4 victorii și 2 înfrângeri, însă a stat un meci, iar duelul cu Oradea a fost amânat. De cealaltă parte, sibienii sunt acum pe poziția a 5-a, având la activ 11 puncte, 4 meciuri câștigate, 3 pierdute și o etapă în care au stat. 

Miercuri, 26 noiembrie, gorjenii vor disputa meciul restant cu CSM-U Oradea, iar în runda a 9-a vor da piept în deplasare cu liderii de la Steaua. Tot în cadrul etapei a 9-a din LNBM, CSU Atlassib Sibiu va primi în Sala Transilvania vizita celor de la BC Mureș Târgu Mureș. 

*Foto: csenergia.ro 

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Bravo Energia
    Salutare... Felicitari echipei din Tg Jiu, nu doar pentru aceasta victorie ci in general pentru felul in care joaca. Cred ca alaturi de Asesoft este cea mai spectaculoasa echipa la ora actuala in LNBM. Watson este foarte greu de tinut, pe Troupe il stim cu totii, iar Nemanja Milosevic este din punct de vedere statistic jucatorul aproape perfect. Multe echipe vor trebui sa isi depaseasca serios conditia daca vor sa castige cu Energia, inclusiv CSM Oradea, miercuri, va trebui sa punem serios le puncat jocul in aparare ca sa emitem pretentii in acest meci. Iar rezultatele oltenilor in Eurochallenge stau dovada celor mai sus spuse. Bravo Energia si abia astept sa vedem partida de miercuri. Sper sa fie una foarte spectaculoasa!

    cu 9 ani în urmă (24.11.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!