Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Târgu Jiu obține prima victorie a sezonului

Radu Bărăian

Radu Bărăian
19.10.2014

LNBM

Etapa III

78-68

Sala Sporturilor Târgu Jiu

 1-1 Statistică  1-2

Baschetbaliștii de la Energia Târgu Jiu au spart gheața și au obținut prima victorie din sezonul competițional 2014-2015. Oltenii i-au depășit pe bănățenii de la Baschet Club Timișoara cu 78-68 (17-14, 16-17, 27-16, 18-21). Partida dintre cele două combatante a contat pentru cea de-a 3-a etapă din Liga Națională de Baschet Masculin. 

Antrenorul Energiei din Târgu Jiu, cipriotul Antonis Constantinides a început meciul cu un prim-cinci format din G. Watson, L. Darby, T. Karpelesz, N. Milosevic și L. Turner, în timp ce Dragan Petricevic i-a trimis în teren pe Z. Jovanovic, K. Lewis, D. Persic, M. Pesic, respectiv V. Tica. 

Cu Louis Darby de la Energia și Zlatko Jovanovic de la Timișoara în teren, jucători care au suferit accidentări în ultima perioadă, meciul dintre cele două formații a debutat sub semnul echilibrului. La jumătatea primului sfert, oltenii și bănățenii se aflau la egalitate, scor 7-7. Treptat, amfitrionii au reușit să se desprindă de oaspeți, însă nu foarte periculos. Sfertul s-a încheiat cu un parțial de 17-14 în favoarea celor din Târgu Jiu. Energia a început și secvența secundă la timona jocului, fiind de fiecare dată echipa care înscria prima. Totuși, elevii lui Petricevic reușeau de fiecare dată să restabilească egalitatea. După 3 minute scurse din sfertul 2, tabela de marcaj indica 21-21. Din acel moment a urmat un nou forcing din partea gorjenilor, însă de această dată într-un mod mult mai hotărât. Într-un decurs de aproximativ 2 minute și jumătate, aceștia au înscris 8 puncte consecutive, fără ca timișorenii să dea vreo replică, scor 29-21. Pe parcurs a venit timpul „Leilor” din Banat să apese pedala de accelerație și în același timp a Energia a dispărut de pe suprafața de joc. Cu un minut rămas de joc din prima repriză, Energia și Timișoara se aflau la egalitate, 31-31, după un tur de forță al alb-violeților. Ultimele puncte ale sfertului 2 au fost marcate de Michal Kremen din dreptul liniei de libere, ceea ce a făcut ca Energia să intre în avantaj la pauză, scor 33-31. 

Începutul sfertului 3 a fost unul destul de echilibrat, mai tot timpul cu Energia la conducerea ostilităților, dar niciodată cu mai mult de 4-6 puncte. Mai exact, la jumătatea secvenței, scorul era 46-42 pentru Turner, Kremen și compania. Ulterior, în cea de-a doua parte a sfertului, băieții lui Constantinides au apăsat pedala de accelerație până la podea, distanțându-se ușor, dar sigur de adversari. Astfel, sfertul 3 s-a încheiat cu un parțial de 27-16 pentru Energia, ceea ce a făcut ca înaintea sfertului decisiv, gazdele să fie în avantaj în fața oaspeților la 13 puncte diferență, 60-47. Ultimele 10 minute ale confruntării nu au adus nimic nou în jocul celor două formații prezente pe parchet. În ciuda faptului că gruparea de pe malul Begăi și-a adjudecat sfertul 4 cu un parțial de 21-18, victoria le-a revenit jucătorilor din Târgu Jiu la 10 puncte diferență. Astfel, cu 78-68 împotriva celor din Timișoara, Energia a bifat prima victorie stagională în Liga Națională. 

Cei mai buni marcatori din lotul echipei învingătoare au fost L. Turner cu 19 puncte (6 recuperări), T. Karpelesz 15 (6 recuperări), M. Kremen 15 și G. Watson 15, aceștia fiind urmați de L. Darby 9, respectiv N. Milosevic 5. De cealaltă parte, punctele Timișoarei au fost marcate de B. Popescu 27 (5 recuperări), K. Lewis 11 (8 recuperări), D. Persic 9, M. Pesic 8, V. Tica 6, Z. Jovanovic 5 și J. Manigat 2. 

În acest moment, Energia din Târgu Jiu are un bilanț de o victorie și o înfrângere, în timp ce BC Timișoara a câștigat un meci și a fost învinsă de 2 ori. În runda următoare, Energia va sta, dar va juca joi cu BCM U Pitești, meci restant din runda secundă. Elevii lui Dragan Petricevic vor primi la Timișoara vizita celor de la BC Mureș Târgu Mureș. 

*Foto: Andi Popescu (csenergia.ro) 

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    observatii
    Jocul lui Daniel Tudosa a fost determinant in obtinerea acestei victorii. S-a aparat la Jovanovic extaordinar si a blocat complet jocul ofensiv al acestuia. Fara jocul excelent in atac al lui B.Popescu victoria oltenilor ar fi fost mai clara si mai facila. Nu inteleg de ce Pesic beneficiaza de atat de multe minute in teren in conditiile in care randamentul lui este ff prost. Poate eu gresesc si sunt subiectiv mai ales ca nu am apreciat evolutiile lui nici la Oradea. Poate ca 3-4 min. merita si Raul Covaciu, tot jucator de pozitia 4, tanar si roman...

    cu 9 ani în urmă (19.10.2014) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    Energia victorie
    Daniel Tudosa a facut un meci mare azi. Poate ca un pic de curaj nu i-ar strica. Atunci cand trebuie sa arunci arunca tata ca nu se intampla nimic! Altfel, fara infrangerea prosteasca cu Craiova eram departe. Nici acum nu-i tarziu mai ales ca pivotul arata binisor. Sa vedem in continuare cum jucam. Prima partida,cea de la Pitesti ne va arata pe unde suntem.

    cu 9 ani în urmă (19.10.2014) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    arbitraj
    Arbitrajul mi s-a parut foarte prost. Nu stiu cum s-a vazut de la televizor, dar mie mi s-a parut groaznic. Fara sa aiba vreo tenta, au dat decizii gresite pe care apoi le-au intors. Faultul antisportiv la Watson a fost hilar. Oricine a jucat cat de putin baschet si-a dat seama, dupa traiectoria mingii ca omul a atins mingea, deci nici vorba de fault antisportiv.

    cu 9 ani în urmă (19.10.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!