Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Este oficial, Michal Kremen a semnat cu Energia Târgu Jiu

Radu Bărăian

Radu Bărăian
03.07.2014

Oltenii de la Energia Târgu Jiu au ajuns la un acord contractual cu baschetbalistul ceh Michal Kremen, sportiv care a fost în trecut coleg cu Porter Troupe, ambii fiind antrenaţi în Cipru la Apoel Nicosia de actualul antrenor al Energiei, Antonis Constantinides. Contractul dintre Energia şi jucătorul originar din Marianske Lazne a fost semnat pe un sezon.

„Am primit contractul semnat de la Michal Kremen. Este un jucător pe care noul nostru antrenor l-a avut sub comanda sa la echipa din Cipru. Ulterior, jucătorul a plecat în Cehia, dar noi i-am făcut o ofertă, iar el a fost de acord să vină să lucreze din nou cu Antonis Constantinides. Kremen este un jucător care a dat satisfacţie la echipa la care a jucat, din acest motiv el a fost dorit de antrenorul cipriot. Un jucător cu experienţă, masiv, de 2.01, care joacă pe poziţiile 3-4 şi care are o statistică bună. Sperăm să ajute Energia să obţină rezultatele pe care noi le dorim. Având în vedere că echipa noastră este angrenată în trei competiţii în această toamnă, ne dorim să facem un lot cu jucători experimentaţi şi care pot să facă faţă unui ritm susţinut, pentru că este posibil să jucăm meciuri şi din trei în trei zile. Kremen are şi experienţa meciurilor din cupele europene”, a declarat Dan Cumpănaşu, administrator CS Energia Târgu Jiu, pentru site-ul csenergia.ro.

Kremen are 33 de ani şi evoluează pe pozţiile 3-4, având 2.01 metri în înălţime. Acesta a petrecut ultimele două sezoane în Cipru la Apoel Nicosia, acolo unde în ediţia de campionat 2012-2013 a bifat 28 de prezenţe pentru ciprioţi, timp în care a acumulat medii de 7.5 puncte şi 4.8 recuperări. În sezonul trecut, Apoel a cucerit campionatul şi a ajuns în finala Cupei Ciprului. Noul jucător al Energiei şi-a ajutat semnificativ echipa, având în medie 11.7 puncte şi 7.5 recuperări. 

Pe parcursul carierei sale, Michal Kremen a mai jucat pe la Brno (Cehia), CEZ Basketball Nymburk (Cehia) şi BC Vysocina. De remarcat este faptul că, alături de CEZ Nymburk, baschetbalistul a cucerit de 5 ori titlul de campion al Cehiei şi de 4 ori Cupa Cehiei. De asemenea, CEZ Nymburk cu Kremen în echipă a evoluat în dese rânduri în EuroCup şi FIBA EuroChallenge. Un alt amănunt interesant despre acest jucător este faptul că, în anul 2007 a îmbrăcat echipamentul naţionalei de seniori a Cehiei la Campionatul European din Spania. 

Ca un ultim detaliu, după ce a încheiat sezonul 2013-2014 în Cipru cu Apoel Nicosia, Michal Kremen a vrut să se întoarcă în ţara sa natală, acolo unde a semnat cu BK Orli Prostejov, însă odată ce a venit oferta de la Energia, sportivul şi-a reziliat contractul cu cehii.

*Foto: eurocupbasketball.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!