Stiri

Estonia, noua destinație pentru Nemanja Maric

Radu Bărăian

Radu Bărăian
15.09.2015

Component al formației BCM U Pitești în a doua parte a sezonului trecut și cu peste 160 de meciuri jucate în LNBM, sârbul Nemanja Maric va evolua în noua stagiune în Estonia și Liga Baltică alături de gruparea Tarvas

Ajuns în Trivale în luna ianuarie a anului curent, Maric s-a calificat cu trupa lui Șapera în play-off, reușind să strângă 15 prezențe pe parchet cu medii de 5.3 puncte, 3.3 mingi recuperate, 3.3 assist-uri, 0.9 intercepții, 1.9 mingi pierdute și 7.1 la productivitate, totul în 27:33 minute petrecute pe suprafața de joc. 

Maric a ajuns pentru prima dată în România în sezonul 2009-2010, la Oradea, acolo unde a jucat ani buni, fiind un om de bază al roș-albaștilor, căpitan de echipă la un moment dat. În LNBM, Nemanja a mai jucat și la Craiova. Astfel, sportivul ex-iugoslav a strâns 169 de partide în campionatul românesc, totalizând 1.896 puncte, 773 recuperări, 730 pase decisive, 245 intercepții, 481 mingi pierdute, 2.065 la eficiență și aproape 5.400 minute jucate. 

Pe lângă cele trei echipe din România, jucătorul de 32 de ani a mai jucat la Mladost (Bosnia), MBK SPU Nitra (Slovacia), Colts (Canada), Vardar (Macedonia) și Konstantin (Serbia). 

În stagiunea precedentă a Ligii Baltice, Tarvas a fost eliminată în primul tur de play-off de Zvaigzdes, iar în campionatul Estoniei au pierdut semifinala cu Tartu Rock, 2-3 la general. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!