Stiri

EuroChallenge - Adversari: EWE Baskets Oldenburg

Adrian Micinic

Adrian Micinic
24.10.2012

EWE Baskets Oldenburg, reprezentanta Germaniei în FIBA EuroChallenge, este unul dintre adversarii lui Baschet Club Timișoara în cadrul Grupei F fin sezonul regulat al ediției 2012/13 în această competiție. Formația germană este una dintre echipele care se anunță favorite certe în prima fază a competiției.

Clubul german a jucat primul meci de baschet în anul 1954. A debutat în primul eșalon în anul 1959 și a retrogradat în 1971. A revenit în primul eșalon în anul 1985, pentru ca în 1988 să retrogradeze din nou. A revenit în prim plan în anul 2000 și de atunci activează neîntrerupr în 1.Bundesliga. Joacă în actuala denumire din anul 2001.

Are un titlu național cucerit în sezonul competițional 2008/09. De notat că la începutul respectivei stagiuni Oldenburg a întâlnit pe U Mobitelco Cluj în cupele europene.

A câștigat sezonul regulat 2009/10, însă a fost eliminată din primul tur al playoff-ului. Este ultima campioană a Germaniei înaintea instalării hegemoniei Brose Baskets Bamberg (campioană în 2010, 2011, 2012).

În sezonul competițional 2011/12, Oldenburg a terminat faza regulată pe locul al 10-lea. A ratat calificarea în playoff pentru prima dată în ultimii cinci ani de zile.

Pe plan european a debutat în sezonul 2008/09 într-un meci cu U Mobitelco Cluj-Napoca. A bifat două participări în FIBA EuroChallenge (în ambele a ajuns în faza a doua a grupelor - TOP 16), una în EuroCup (o victorie, cinci înfrângeri) și una în Euroligă (a obținut o victorie, nouă înfrângeri).

Actualmente echipa este antrenată de către Sebastian Machowski. Lotul de jucători este alcătuit șapte americani, patru germani, un polonez și un olandez. Cei mai importanți jucători suntAdam Chubb, Julius Jenkins, Dru Joyce, Rickey Paulding sau Ronnie Burrell. De asemenea, între jucători se află Robin Smeulders, fost adversar al României în campania de calificare la EuroBasket 2013.

În debutul actualei ediții de campionat, Oldenburg a obținut patru victorii și o înfrângere. Eșesul a venit pe mâna lui Brose Baskets Bamberg, campioana en-titre a Germaniei.

BC Timișoara se va confrunta cu Oldenburg pe 13 noiembrie, în deplasare, respectiv pe 4 decembrie, la Sala Constantin Jude.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!