Stiri

EuroChallenge - Adversari: Krasnye Krylia Samara

Adrian Micinic

Adrian Micinic
11.10.2012

Krasnye Krylia Samara este unul dintre adversarii lui CSU Asesoft Ploiești în sezonul regulat al FIBA EuroChallenge. Reprezentanta Rusiei pornește drept mare favorită în cadrul Grupei B.

Formația din Samara și-a schimbat denumirea în urmă cu trei ani, după ce de-a lungul istoriei a fost identificată cu numele de CSK VVS Samara. Tot atunci și-a schimbat și sigla.

Clubul a cucerit primul trofeu din istorie în cursul sezonului precedent. Actualmente, Samara este deținătoarea Cupei Rusiei. În campionatul intern, Liga Profesionistă a Rusiei (cea mai puternică competiție din această țară) a ocupat locul 8 din totalul de 10 participante. De asemenea, în sezonul 2011/12, Krasnye Krylia a participat pentru prima oară în Liga VTB, unde a ocupat locul al 6-lea în grupa din care a făcut parte.

Cele mai bune clasări din istoria clubului în campionatul Rusiei datează din 1998 și 1999, atunci când a obținut două clasări pe locul 3.

Sergey Bazarevich (foto), unul dintre jucătorii de renume ai Rusiei, este antrenorul echipei din Samara. El a evoluat la CSKA Moscova, Dynamo Moscova și Spartak St. Petersburg, în Turcia, Grecia dar și în NBA, la Atlanta Hawks, în anul 1994, bifânz zece prezențe în echipamentul acestei formații.

Samara își dispută jocurile de pe teren propriu la MTL Arena, o sală cu capacitate de 3.000 locuri.

Lotul de jucători cuprinde 15 nume. Nouă sunt autohtoni, patru americani și doi sunt lituanieni. Cei mai importanți componenți ai echipei:

- Omar Thomas, 1.96 metri, extremă, 30 ani
- Chester Simmons, 1.96 metri, fundaș, 30 ani
- Andre Smith, 2.03 metri, extremă, 27 ani
- Dmitry Kulagin, 1.97 metri, extremă, 20 ani
- Evgeniy Kolesnikov, 1.95 metri, fundaș, 27 ani
- Tautvydas Lydeka, 2.08 metri, pivot, 29 ani

În sezonul competițional 2012/13, Krasnye Krylia Samara evoluează în Liga Profesionistă din Rusia, Liga VTB, respectiv în FIBA EuroChallenge.

De notat faptul că Virgil Stănescu, pivotul lui CSU Asesoft Ploiești, a petrecut un sezon alături de Samara. În stagiunea 2008/09, ViSta a bifat 19 prezențe în Superliga Rusiei (la acea vreme cea mai puternică competiție din această țară).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!