Stiri

EuroChallenge – JSF Nanterre este prima finalistă

Paul Olar

Paul Olar
24.04.2015

JSF Nanterre s-a calificat în finala EuroChallenge, stagiunea 2014/2015. Gruparea din Franța a trecut în prima semifinală de Fraport Skyliners cu scorul de 84-79. Încleștarea a avut loc astăzi, la Trabzon, locul de desfășurare al Final Four-ului la care participă și Energia Rovinari.

Baschetbaliștii îmbrăcați în alb și verde au abordat partida mai inspirat. Profitând de inexactitățile germanilor la finalizare, Mykal Riley a inaugurat tabela cu două coșuri de la mare distanță. Aaron Doornekamp a înscris pentru Skyliners, dar echipa franceză a continuat să presteze eficient, terminând actul sub adăpostul a nouă lungimi, 27-18.

Formația lui Herbert Gordon a început sfertul secund hotărâtă să revină. Profitând de accidentarea lui Mykal Riley, alb-albaștrii au oferit un joc mult mai combinativ. Adesea s-a aflat la finalizare pivotul Mike Morrison, cel care a egalat la 34. Nanterre a găsit însă răspunsul pentru a conduce la pauză, scor 45-37.

Nanterre a continuat să conducă și în actul trei, grație coșurilor de trei puncte izbutite de Kyle Weems, respectiv Jamal Shuller. Skyliners a fost atentă pe final și a realizat un parțial ce a limitat ecartul la doar o posesie, 64-61. Ulterior, confruntarea s-a derulat sub semnul echilibrului până la final, când același Weems a decis încleștarea grație punctelor din spatele arcului de cerc.

În plus, cu 43 de secunde rămase, Justin Cobbs a comis pași și a anulat orice speranță a colegilor săi. Două slam dunk-uri semnate Mouhammadou Jaiteh, alături de liberele lui Joseph Gomis au pus capăt disputei.

Kyle Weems a totalizat 25 de puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă. Jamal Shuler a contribuit cu 18 puncte, 7 assist-uri, 2 recuperări. Mouhammadou Jaiteh a strâns 12 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive, pe când Terrance Campbell a contabilizat 15 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări.

De cealaltă parte, Sean Armand s-a remarcat cu 17 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. Pivotul Johannes Voigtmann a fost ținut la 16 puncte și 4 recuperări, în timp ce Mike Morrison a avut 16 puncte și 8 recuperări.

*Foto: www.basketactu.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!