Stiri

Euroleague Basketball a venit cu o nouă propunere către FIBA

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
09.03.2018

Euroleague Basketball își dorește să ajungă la un acrod cu FIBA și să stabilească un cadru de colaborare în privința  competițiile europene intercluburi. Euroleague Basketball a înaintat către FIBA un document de 26 de pagini în care a prezentat propunerile și principiile de colabare dorite. Pe 8 martie a avut loc o întâlnire la Geneva între conducătorii celor două foruri. Întâlnirea a durat numai 50 de minute și a consemnat refuzul oficialilor FIBA de a se ajunge la un acord.

Într-un comunicat emis de Euroleague Basketball se arată următoarele propuneri pentru competițiile europene intercluburi:

  1. Competiții: Trei competiții intercluburi:
    • Euroleague Basketball (EL)
    • EuroCup (EC)
    • Basketball Champions League (BCL)
  2. Acces: Sistem piramidal:
    • Acces direct în EuroCup și Basketball Champions League , în aceast ordine, în urma clasării sportive în urma play-off-ului din competițiile interne
    • Echipele din BCL vor avea acces direct în EC, în urma clasării sportive
    • Echipele din EC vor avea acces direct în EL, în urma clasării sportive

În acest sezon competițional Euroleague Basketball are sub egida sa două competiții europene intercluburi, Euroliga și EuroCup, în timp ce FIBA organizează alte două comptetiții, Basketball Champions League și FIBA Europe Cup.

În afară de competițiile europene intercluburi, Euroleague Basketball a mai prezentat către FIBA aspecte de colaborare pentru calendarul internațional, condițiile de a lasă jucători la echipele naționale, trecerea jucătorilor de la juniorat la seniorat și alte aspecte economice.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!