Stiri Cupa României Masculin

F4. Cristian Achim: „Trebuie să încercăm să privim înainte”

Valentin Todea (Oradea)

Valentin Todea (Oradea)
12.04.2016

Trupa bihoreană nu a reușit să câștige Cupa României în fața propriilor suporteri, partida din ultimul act împotriva Clujului desfășurându-se într-o atmosferă impresionantă. La conferință de presă ce a urmat finalei, antrenorul orădenilor, Cristian Achim, a menționat motivele pentru care echipa lui nu s-a impus:

Este o dezamăgire mare pentru toată lumea, suntem cu toții extrem de supărați, însă acesta este sportul iar noi va trebui să facem tot ce putem pentru a merge mai departe.

Meciul a fost foarte încrâncenat, diferențele au făcut-o din păcate loviturile libere. În momentul în care ai 17/31 nu se mai poate discuta despre nimic altceva. În condițiile în care echipa a luptat foarte bine la recuperări, au avut un plus mare, procentajele sunt relativ asemenătoare, cam aici s-a scris istoria acestui joc.

Îi felicităm pe cei din Cluj și noi trebuie să încercăm să privim înainte.

Nu avem nicio scuză pentru procentajul slab de la linia de libere, în afară de scuza presiunii, dar e normal să joci sub presiune într-o finală.

Referindu-se la importanța faptului că Andrei Mandache nu prea a marcat în acest meci, tehnicianul a spus:

Toate aspectele contează la un moment dat, multe dintre aruncări au fost deschise, dar se mai întâmplă și lucruri de acest gen. Toate aceste ratări din poziții clare au dus la acest deznodământ.

Acesta a dat de înțeles că lucrurile ar fi putut sta altfel, în cazul în care Martin Zeno nu ar fi fost accidentat:

Este un ghinion îngrozitor faptul că nu l-am putut folosi pe Zeno, pentru că era exact ce ne trebuia. Din păcate, omul nu a putut să joace și asta este. Nu stă în puterile mele.

15 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    30''
    "Sa privim inainte" , dar sa nu uitam ultima faza a jocului: Bobe Nicolescu primeste mingea singur cu panoul si se opreste renuntand sa marcheze un cos simplu...Cu alte cuvinte atunci cand nu intelegi ca trebuie sa lupti pana cand s-a terminat, nu ai nici o sansa! Iar la un tanar, la o "speranta", asta e un semn ca nu intelege de ce se afla in teren. Iar generalizand, asta a fost atitudinea echipei, cu antrenorul ei in frunte! Motive de genul: "cu Zeno..." sunt hilare deoarece mai ieri antrenorul il lasa pe Zeno in afara lotului, mai alaltaieri il lasa pe Barnette in afara si mai ras-alaltaieri Dillon era rezerva desi toata sala il vedea ca "stie" mai bine decat titulari de genul: Vasile Stefan, Maric, Pesic, etc.Concluzia: scurtati durata time-out-ului la jumate, ca se chinuie Achim prea mult si nu are ce sa le spuna un minut intreg!

    cu 8 ani în urmă (12.04.2016)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Cos
      Daca ar fi marcat acel cos ce satisfactie aveai ? Meciul era pierdut oricum.

      cu 8 ani în urmă (12.04.2016)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      mioritza vesnica
      "Satisfactia" ca echipa nu a renuntat cand mai exista 1 la 10.000 sansa sa castige! Iar aritmetica presupunem ca o stim cu totii, nu despre tabla adunarii cu doi vorbim, ci despre atitudinea din teren si de pe banca. De la atitudine ni se trage soarta de Mioritze vesnice, dupa cum despre nemti e celebra zicala ca i-ai batut (la orice sport!) abia cand au urcat in autocar si au pornit...

      cu 8 ani în urmă (12.04.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Mda
      Nu-l critica ma pe achim, tu nu stii ca baschetul se joaca pentru spectacol si nu victorii sau trofee? Astia ai nostrii fani infocati se duc la sala sa se simta bine, sa mai scape de lucru, nu sa admire un sport in care ar trebui sa mai si iei cate o medalie la cati bani se toarna in tine ca sa fii si tu multumit ca-ti faci treaba. Doamne fereste sa cerem schimbari sau o alta mentalitate.

      cu 8 ani în urmă (12.04.2016)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      :)
      hai sa vorbim sa ne aflam in treaba. Nu exista absolut nici o sansa sa mai egalati asa ca faptul ca nu a marcat e irelevant pentru momentul acela.

      cu 8 ani în urmă (12.04.2016)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      1+1=3
      Am platit bilet pentru un joc cu durata de cel putin 40 de minute, nu pentru unul de 39'50'' sau 39'55'' s.a.m.d. La sansa de 1 la 1.000.000 trebuie sa lupti sau daca nu, atunci abia "vorbim ca sa ne aflam in treaba", iar protagonistii din teren s-au imbracat in echipamentul echipei pentru "ca sa se afle in treaba". Iar tie amice, toata lauda pentru perseverenta cu care contabilizezi punctele pe tabela! Ceea ce nu vezi, uitandu-te mereu la scor, este faptul ca jocul poate fi disputat cu pasiune sau asa la trecerea timpului...

      cu 8 ani în urmă (12.04.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dan Rat :

    libere.....a cita oara
    Problema liberelor nu e de azi.E de mult timp.Si am pierdut cu CJ si alte jocuri in acelasi sezon tot din cauza liberelor.Si cu alte echipe, dar in special cu CJ.Si tot nu s-a remediat nimic.Ce ar mai fi de spus ?

    cu 8 ani în urmă (12.04.2016) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Atitudine
    Salut atitudinea antrenorului si omului Achim. Regreta trofeul ratat, oportunitatea extraordinara si este profund dezamagit ca multi dintre noi. S-ar putea ca acest moment sa devina baza unor trofee viitoare.
    Atitudinea dupa finala pierduta cu Energia , in 2014 parca, a fost contraproductiva : politica pas cu pas, " nu avem obiectiv " , " nu ne intereseaza trofeele, deocamdata "
    Jucatorii crescuti si educati astfel nu vor sti sa-si gestioneze emotiile si multi vor claca la primele meciuri sub presiune.
    S-a vazut Franklin , Markovic si Zupan , jucatori cu exoperienta nu au reusit sa performeze.

    cu 8 ani în urmă (12.04.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Zeno
    E clar ca ne-a lipsit Zeno, dar și așa puteam câștiga cum la fel puteam pierde cu Zeno în echipa. Sunt sigur ca vom arata altfel în play-off. Bravo Achim! Hai CSM!

    cu 8 ani în urmă (12.04.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Suporteri
    Unii suporteri nu pot sa înțeleagă ca la baschet, ca în oricare alt sport cineva trebuie sa și piardă. Daca echipa lor câștiga sunt cei mai buni, dacă pierde sunt ceI mai prosti.

    cu 8 ani în urmă (12.04.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Felicitari
    Ați reușit!!! Achim pleacă de la Oradea. Presimt ca mă voi orienta către alte sporturi

    cu 8 ani în urmă (12.04.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Daca pleaca...
      Poate asa simte el ca e bine pentru el si pentru echipa ...dupa meciul de cupa, plus dupa 7 ani la Oradea.
      Stim alt antrenor care intr-un singur an a facut turul campionatului si a ajuns la echipa de la care a plecat.(Dupa mine e o porcarie de regulament, sa poti antrena la 3 echipe diferite din acelas campionat si nu-i gata campionatul)
      Sunt curios:
      1. cine a(u) fost sifonar(ii)ul care, nu au putut astepta pana la sfarsitul PO cu acest zvon?
      2. daca pleaca dl Achim de la CSM U atunci, pe care jucatori o sa-l ia cu el, la "BC Mures" ?!

      cu 8 ani în urmă (12.04.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine :

    mailman...
    ..or nu ai vazut meciul tot...or ai ceva personal cu tanaru' asta!! Cand joci 1-2 minute pe joc(cateodata si alea..)dar e tanar , trebuie sa se invete cu atmosfera, cu lupta( corp la corp cu Zigy s-a tinut destul de bine, fata de altii !!)nu poti avea rezultate senzationale, nu crezi? A fost bagat in teren ultimele 40 de secunde pentru a face 4 faulturi(asta a fost indicatia data de Achim de pe banca)indicatie de care s-a achitat copilul ...la fractiune de secunda, asa cum se face , fara sa piarda timp pretios.. Acum chiar nu cred ca "atitudinea" asta a lui a dus la pierderea cupei. Sa fim seriosi, d-le!! Vrei un tap ispasitor dar l ai ales prost! Un tanar, care la alte categorii de varsta reprezinta cu cinste tot culorile CSM -ului si care sper ca intr-o zi sa faca si mai multe pentru CSM-ul mare (se poate cu siguranta, vezi Kuti!), nu cred ca ar trebui comentat asa...mai sunt 11 jucatori mult mai experimentati ...un antrenor...un manager.. hehe..

    cu 8 ani în urmă (13.04.2016)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      cos cu dedicatie?
      Nu am nimic cu acest copil, ba mai mult consider ca are sanse bune la o cariera lunga in acest sport. Numai de el depinde, ca talent are, de vazut a fost deja vazut! Nu putem fi invidiosi pe el nici macar pentru faptul ca nu este oradean si astfel e preferat de antrenorul CSM Oradea. Dar revenind la exemplul de mai sus, era nevoie sa-i spuna antrenorul ca daca poate, atunci are voie sa si marcheze?!? Foarte bine ca asculta si face ce-i spune antrenorul, dar marcheaza numai la cererea lui expresa???

      cu 8 ani în urmă (14.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine:

      ...fara dedicatie/fara experienta
      Despre asta este vorba, in opinia mea! Nu are atata experienta dar sper sa o capete, pentru ca asa cum zici...este capabil. Si...desi nu sunt suporter oradean...hai CSM, ca meritati mai mult!

      cu 8 ani în urmă (15.04.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!