Stiri Cupa României Masculin

F4. Filip Adamovic: „Este o victorie de echipă, cu toții am câștigat finala”

Paul Olar (Oradea)

Paul Olar (Oradea)
12.04.2016

U-Banca Transilvania și-a îndeplinit obiectivul la Final Four-ul din 2016. Gruparea clujeană revine pe malul Someșului din postura de câștigătoare a Cupei României și va aborda Play-Off-ul cu un optimism debordant.

Filip Adamovic nu vrea însă să se oprească aici, țintind deja și trofeul Ligii Naționale. Bosniacul le-a descris cititorilor Total Baschet intensitatea din încleștarea cu Oradea, dorind să remarce aportul suporterilor „alb-negri”.

Filip, ați pus mâna pe Cupa României. Cum te simți?

Mă simt grozav. Eu anul trecut am evoluat la BC Mureș și am ajuns în finală, dar în prelungiri am pierdut. Este minunat că am câștigat la Oradea, în fața acestor fani incredibili. A fost o partidă grea, la fel ca o mare finală.

Cât de mult v-au îngreunat cele cinci greșeli de echipă din ultimul sfert?

A fost greu, însă este un risc pe care ți-l asumi odată ce joci agresiv. Acesta este stilul nostru și nu putem să ne abatem de la el.

Ai înscris câteva coșuri vitale pe finalul confruntării...

A fost grozav, dar vreau să precizez un lucru. Când orădenii ne conduceau la cinci puncte, am ieșit pentru scurt timp accidentat de pe teren. În locul meu a intrat Muhamed Pasalic, care a marcat la rândul său puncte vitale. Muha s-a descurcat perfect!

Nandor Kuti a oferit o prestație solidă în sfertul doi al finalei. Te-a surprins curajul său?

Da, el este fratele meu mai mic (râde). Kuti a jucat bine întreg meciul, nu doar în sfertul doi. Toată lumea a evoluat bine și în semifinala cu BC Mureș. Este o victorie de echipă, cu toții am câștigat finala. Staff-ul a pregătit exemplar meciul și țin să felicit pe toată lumea. Nu vreau să îi uit nici pe fani, care au rămas la Oradea două zile să ne vadă.

Cum vezi șansele voastre la câștigarea campionatului?

Cred că putem să câștigăm campionatul. Dacă trecem de CSU Sibiu, ne vom întoarce probabil la Oradea. S-a văzut că întâlnirile cu Oradea sunt crâncene.

Vei participa și la All Star Game. Aștepți evenimentul?

Da, va fi frumos. Mă bucur că socializăm între noi, jucătorii. Schimbăm păreri și ne simțim bine.

*Foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!