Stiri Cupa României Masculin

F4.Filip Adamovic, MVP-ul finalei Cupei României

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
12.04.2016

Trofeul Cupei României a ajuns în premieră în acest sezon la U BT Cluj-Napoca, echipă ce a învins în finală gazda de la CSM CSU Oradea, cu scorul de 82-75. Principalul realizator din finală al formației clujene a fost  Filip Adamovic, cel care a fost cel mai bun marcator al finalei, pe lângă faptul că și-a păstrat sângele rece în momentele cheie. Total Baschet îl desemnează pe Filip Adamovic drept cel mai valoros jucător (MVP) al finalei Cupa României - 2016.

Titular în garnitura lui Marcel Țenter, Filip Adamovic a evoluat timp de 31 de minute și  a reușit să marcheze 24 de puncte. El a mai adăugat 4 pase decisive, 2 recuperări, o intercepție și un turnover. Punctele conducătorului de joc au venit în urma a 3 din 5 (60%), aruncări de la 2 puncte 3 din 5 (60%)  de la 3 puncte și 9 din 10 (90%) de la linia de libere. După aceste reușite, Filip Adamovic a înregistrat un indice al eficienței de 25 de unități și un +11 la capitolul „+/-”.

Până  lângă aspectele statistice, Filip Adamovic a lovit exact în momentele cheie. El a marcat un coș de 3 puncte la intrare în ultimul minut, la scorul  de 65-62 pentru U BT Cluj, și practic acolo s-a consemnat ruperea echilibrului. Pe final, jucătorul originar din Bosnia și Herțegovina nu a avut emoții de la linia de fault și nu a permis orădenilor să revină.

În acest sezon al Cupei României, Filip Adamovic a evoluat în 5 partide și a contabilizat medii de 14.4 puncte, 3.2 recuperări și 3.6 pase decisive, cel mai bun meci fiind consemnat chiar în finală.

foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!