Stiri Cupa României Feminin

F8 F. Dan Calancea: „Aș vrea să subliniez în mod deosebit prestația celor 4 românce care au fost pe teren”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.02.2017

Olimpia CSU Brașov s-a calificat în semifinalele Final Eight-ului Cupei României de la Sfântu Gheorghe, după ce a trecut în sferturile de finală de Phoenix Galați cu scorul final de 71-64.

Prezent la conferința de presă de după meci, antrenorul Brașovului, Dan Calancea a ținut să-și felicite întreaga echipă, însă în mod special pe tinerele românce pe care le-a avut la dispoziție. 

„Cel mai important lucru este că am reușit să câștigăm. Sunt mulțumit de prestație întregii echipe, dar aș vrea să subliniez în mod deosebit prestația celor 4 românce care au fost pe teren și anume Ghizilă, Ferariu, Crăciun și Ardelean, care realmente și-au îndeplinit cu brio sarcinile defensive, cât și cele ofensive. Sunt jucătoare, multe dintre ele, fără experiență, Ferariu are doar 17 ani, Ghizilă, 19, iar Crăciun și Ardelean 23 fiecare și cu atât este mai îmbucurătoare pentru mine evoluția lor. Ioana Ghizilă a avut o misiune extrem de ingrată și de dificilă în același timp, nu este ușor deloc într-un meci cu o asemenea miză să-ți asumi rolul de conducător de joc, dar și ea și Maria Ferariu, subliniez din nou acest lucru, și-au realizat sarcinile extraordinar de bine, desigur, cu erorile de rigoare care sunt inerente la un joc de o asemenea miză. La fel de bune au fost și evoluțiile jucătorelor străine cu care de altfel ne-am obișnuit pe parcursul acestui sezon.

Atitudinea și dorința de victorie și-au spus cuvântul. Ne așteaptă un meci foarte greu în semifinală, așteptăm acum să vedem care ne va fi adversarul, ori Alexandria ori Târgu Mureș, pentru noi nu are o foarte mare importanță, ne dorim foarte mult să câștigăm. Este foarte important să ne refacem fizic până la ora meciului de mâine și sper la o mobilizare la fel și în semifinală”, a concluzionat tehnicianul Olimpiei. 

Dora Ardelean a marcat 8 puncte, Ioana Ghizilă 5, Alina Crăciun 2, în timp ce Maria Ferariu nu a reușit să-și treacă numele pe lista marcatoarelor. În schimb, Biljana Pesovic a terminat cu 25 de puncte marcate, Kristina Higgins cu 15 și 17 recuperări, în timp ce Adrienne Nicole Webb și-a trecut în cont 16 puncte. 

Olimpia Brașov va juca vineri, 10 februarie, începând cu ora 20:00 semifinala în fața câștigătoarei duelului dintre CST BC Alexandria și Sirius Târgu Mureș. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!