Stiri Cupa României Masculin

F8 M. Dan Fleșeriu: „Clujenii sunt prea buni ca să fie bătuți”

Paul Olar

Paul Olar
14.02.2017

CSU Sibiu nu a putut să o învingă pe U-Banca Transilvania în sferturile de finală ale Cupei României. În ciuda unei atmosfere incendiare, clujenii s-au impus fără prea mari emoții, scor 88-70. La finalul partidei, Dan Fleșeriu a recunoscut superioritatea adversarilor.

“De obicei, echipa gazdă este favorită să câștige Cupa. Noi nu am fost favoriți, am încercat să facem maxim, am reușit 27-28 de minute să ne ținem de ei. Apoi am cedat. De fiecare dată am pățit așa cu ei și sunt prea buni ca să fie bătuți. Rotația cu doi români nu ne-a încurcat, Radu Paliciuc a jucat extraordinar. Dragoste s-a descurcat, la fel ca Bogdan. Nu am făcut mari modificări. Cred că este o regulă bună și poate că se va face și în campionat. Vedem de la anul. Va urma o pauză pentru băieți, avem un meci relativ ușor, cu Baia Mare, și apoi ne vom pregăti pentru faza a doua a campionatului. Acolo sperăm să terminăm pe un loc cât mai bun, vrem să avem cât mai multe meciuri acasă în Play-Off, deoarece publicul merită acest lucru.”

16 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Are dreptate Dan. Mi-ar placea sa vad regula cu 2 romani tot timpul pe teren la anul, binenteles cumulata cu 6 straini pe foaie. Doar asa poti creste baschetbalisti, altfel deageaba. Si cred ca si salariile unor jucatori romani ar fi mai aproape de ce arata in teren. Sezonul asta Paliciuc e un pariu castigat, la fel ar putea fi si Dragoste si Gheorghe, cu un pic mai mult curaj din partea lui Dan. Mai ales daca bugetul nu ne permite acum sa mai aducem 1-2 jucatori. Mergem inainte. #Rezistam.

    cu 7 ani în urmă (14.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Mai bine investim noi niste banuti prin tineret si dupa aia punem reguli de astea, ca in afara de Cluj, care cu exceptia lui Kuti nu a scos nu stiu ce talente, dar macar a scos jucatori care stau in ghete, restul e vai de noi. La Sibiu am mai spus-o, nu a mai fost un aruncator de 3 de clasa nici macar strain de la retragerea lui Spanu...care le poate fi tata lui Dragoste sau Gheorghe. Asta ar fi asa ca idee, ca sa nu fortam diverse fenomene care te sperie si cand dau la cos. Ma uit cand e un roman pe teren si vad un Orbeanu, un Corpodean care e deja vedeta(cu tot respectul ca nu e jucator rau, dar...), un Santa, vedtele "blazate" Baciu si Tibarna(cand joaca in cupele europene is ciur si sita in acelasi timp), diversi jucatori care is buni de pensie nu de echipe cu pretentii...pai daca e asa cu unu obligatoriu, cu 2 deja => #rezist la puterea fara numar...

      cu 7 ani în urmă (14.02.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Copilarii
      No serios, asta-i solutia ta, bagam niste bani la tineret? Si dupaia? Da trebuie bagati bani, in baze, pregatirea antrenorilor, etc. Dar dupa aceea ce faci cu ei? Crezi ca vor fi mai putin vedete? Unde sa joace si sa capete putina incredere si experienta? Daca nu ai o minima protectie, nu ajungi nicaieri. Oricand aduci nistei americani la 1500 $, care vor face mai mult si mai bine decat un roman la 18-19 ani. Dar eu prefer sa vad niste jucatori ca Dragoste s Paliciuc, organizati si disciplinati, decat un Hargrove sau Bureau blazati maxim. Daca stai un pic sa gandesti, regula asta nu ar fi chiar rea pe termen mediu si lung, sa poti avea cati straini vrei pe foaie, dar min 2 romani in teren. Rotatii mai lungi, mai usor si in Europa... Eu nu vad argumente contra. Asta cu vedetismul e o copilarie si e rolul antrenorului. Exemplu: Tincu; a avut toate sansele, dar indolenta si nesimtirea nu merg la Sibiu, iar de cateva etape nu e in lot. Poate va invata ceva el sau altii care vor sa-i calce pe urme. La final, hai cu argumente si discutam.

      cu 7 ani în urmă (15.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      Hargrove
      Ti se pare ca Hargrove are aere de vedeta? Mie mi se pare ca e un jucător muncitor care da torul pentru echipa lui dar in acelasi timp stie de ce ii in stare. Uita-te la Craiova cand joaca mai mult cu Hargrove joaca mai bine. Cand Taylor e egoist si nu paseaza îs mult mai slabi.

      cu 7 ani în urmă (15.02.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Nu
      Nu asta am vrut sa zic. Dar la Craiova, un cretin pus antrenor strica tot. Americanii nu fac altceva decat sa traga la cos din orice pozitie daca-i lasi de capul lor. Zero organizare, zero joc colectiv, zero aparare. Ori eu exact asta nu vreau sa vad. Sper sa fi fost mai clar acum.

      cu 7 ani în urmă (15.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      am inteles
      Aa am inteles. Pai asta am remarcat si eu toata lumea arunca cum vrea in special Taylor.

      cu 7 ani în urmă (15.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Pai serios aia e solutia...ca prima data trebuie sa scoatem niste tineri care sa stie lucrurile de baza si dupa aia sa incepem sa jucam cu ei. Pe Tordai, pe Tenter, pe Spanu, pe Alecu si pe altii nu i-a invatat Vulc sau Roman sa dea la cos, sa faca o patrundere si asa mai departe. Le aveau toate astea si la 20 de ani sa ne gandim cum jucau ei si cum joaca astia de azi. Diferenta e de la cer la pamant. Hai sa o luam asa la Cluj...cum era un Silva sau Dumitrescu la debut si cum sunt cei de azi, pai prima data sa aducem in prim plan tineri capabili si dupa aia sigur ca putem forta nota sa jucam cu ei. Da cata vreme in toata Romania avem un singur club care organizat a inceput sa produca jucatori, ce pretentii sa avem...Pai Tincu nu stie sa bata mingea de exemplu si noi vrem sa facem baschetbalisti din ei...hai sa fim seriosi. Vrem ca peste 10-15 ani sa avem jucatori macar cum sunt Mita Paul, Nicoara, Kuti sau vrem sa avem 100 de Pasca, Lupusavei, Orbeanu si restu...o regula cu 2 romani azi pe teren asta ar genera...o mare gramada de Pasca, Petrisori, Tinci si altii de genu...sincer? Nu merci din partea mea...

      cu 7 ani în urmă (15.02.2017)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      :)
      No aici ii dau dreptate lui free, daca bagi regula cu 2 romani nu faci decat sa le cresti artificial cota. E clar ca nu au cum progresa foarte mult (aici nu ii includ pe toti dar moajoritate la varsta asta trebuiau sa detina mult mai multe cunostinte si calitati). Problema uriasa e la copii si juniori, eu ma uit in Sibiu la gruoele de copii trebuie sa schimbam saptamanl locul de antrenament si ora pentru ca pur si simplu nu exista sali. Si cele in care se fac antrenamente stim cu totii ce conditii ofera.

      cu 7 ani în urmă (15.02.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      din nou
      Nu cred ca trebuie doar bagati bani la juniori, iar mai sus sa nu faci nimic. Stiu si eu cum e la noi, deoarce si fiu-meu e la CSU Parintii Sibiu. Dar daca analizezi mai atent, nu cred ca le vei creste cota, cred ca va fi o uniformizare la salarii, pentru ca avand nevoie de mai multi romani in rotatie, pretentiile unora ca Gutoaia, Calota, etc., vor trebui sa scada, pentru simplu fapt ca unul de genul asta nu va mai fi de ajuns intr-o echipa. Cum am zis, in timp, se va uniformiza, nu cred ca bugetele vor explodadin acest motiv.. Inca o data e o parere personala,discutam, ascult orice argumente. Iar daca unul ca Dan, aflat in interiorul fenomenului are idei asemanatoare, poate ca ar fi ceva aici. Zic si eu...

      cu 7 ani în urmă (15.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      antrenorii si sistemul
      -e necesar in primul rand de antrenori experimentati si competenti care sa se ocupe distinct de orice categorie de varsta.
      -nu orice jucator bun la apusul carierei, trebuie sa devina sau sa fie pus antrenor, exemple sunt destule care sa-mi dea dreptate.
      -antrenoratul juniorilor la noi se sprijina acum pe o poleiala de instruire in domeniu si un ghiveci de informatii recente, amintiri din copilarie si notiuni (adesea gresite) de selectie, pregatire fizica, psihologie specifica etapei respective
      -de la competenta antrenorilor porneste tot: ia vedeti cine l-a antrenat de copil pe Vlad Moldoveanu? Neto ... Cine l-a antrenat pe Silva? Exista antrenori comparabili cu ei in ziua de azi? Daca da, exista rezultate.
      -in momentul in care antrenorul e interest sa-i vina niste copii la baschet numai pentru ca parintii sa-i plateasca orele si nu-l intereseaza ca la 8 ani copilul trebuie sa invete fundamentale nu sa se forteze arunce de 3 la cos, nu trebuie sa avem pretentii.
      -am trecut prin aceste experiente, am vazut multi copii antrenati ca mai sus, nu vorbesc in necunostinta de cauza.

      cu 7 ani în urmă (15.02.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu amg :

    Felicitari
    Felicitari Dane, felicitari baieti! Multumim pentru tot ce faceti pentru noi, al 6-lea jucator, din tribune sau din fata televizorului. Ati fost minunati si ieri dar atat se poate in fata Clujului. Ma bucura jocul colectiv, ma bucura legaturile jucatorilor, ma bucura Dan Fleseriu ca si antrenor. Este foarte important acest aspect mai presus decat oricare cupa sau titlu....

    cu 7 ani în urmă (15.02.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    nu cred
    vremurile s-au schimbat, daca pe vremea lui Tordai si Spanu aveau acces jucatorii straini la modul la care o au acum in campionatul Romaniei, te asigur ca acestia nu ajungeau jucatori "legendari"; nu poti compara asa simplist perioadele si jucatorii; de acord, putem vorbi de diferente de calitate si sunt lucruri care trebuie invatate la juniori, dar o protectie trebuie sa existe. E parerea mea si mi-o mentin.Vreau in 5 ani 50 de jucatori ca Nicoara, Kuti sau Paliciuc in campionatul Romaniei, 10 sunt prea putini, iar daca mai vad iarasi refulari din astea cu Pasca, Jucan si altii chiar ma supar. Altfel, varfurile vor freca bancile de rezerva din Europa (vor pleca din tara inca de pe vremea junioratului), iar astia de aici se plafoneaza si se manelizeaza. Valorile se cern, dar trebuie sa le bagi in sita.

    cu 7 ani în urmă (15.02.2017)
    • BC CSU Sibiu csv:

      argumentele
      lui Gyke le sustin si eu,...
      Exemplu e si Paliciuc care cu aceasta regula a prins minute mult mai multe decat la Dinamo. Si le-a prins pt.ca treptat Dan a pregatit aceste formule de echipa cu doi romani in teren. Ma indoiesc ca altfel un antrenor ofera "timpul" necesar dezvoltarii unui jucator roman.

      cu 7 ani în urmă (15.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Hopaaa ca tot ai adus in discutie numele Jucan...eh el e cel mai bun exemplu pt tinerii aproape "incapabili" sa patrunda in echipe de azi. Jucan s-a impus intr-o era plina de jucatori straini, fara a avea macar talentul unui Dragoste de exemplu. Un jucator rudimentar in aruncari, care incepea ca jucator de poz 3. S-a dus la Medias, a muncit enorm pt a-si imbunatati aruncari, pozitionare si intr-o echipa plina de straini super valorosi, a devenit un jucator important. El e chiar exemplul care arata ca nu regulile de fac jucator, ci munca si cunostitele. Cati in ultimii 10 ani au ajuns ca din juctaori fara perspectiva sa ajunga nume importante? Sunt 2...Jucan si Chetreanu.
      te asigur ca un Tordai, un Spanu, un Alecu se impuneau si in zilele noastre...asda cum Kuti prinde minute, ei cu siguranta ar fi fost titulari si azi, pt ca aveau valoare, jucau un baschet de calitate. Pai ma gandesc la Dumitrescu cand a debutat de ex, l-a scos pe Cristescu din primul 5 care pt vremea aia era o adevrata vedeta, nu era cu nimic mai prejos decta un strain azi. Avem nevoie de un minim de calitate si dupa aia putem discuta de cresterea lor la seniori. Uite Jucan, ar fi un exemplu pt oricare din ei...Pasca sa fie cu iertare, e util uneori, dar o repet, nu vreau peste 5 ani sa vad 100 de Pasca doar pt ca regula a impus-o. Nu faceti rabat de la calitate doar pt nationalitate

      cu 7 ani în urmă (15.02.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      OK
      Hai sa ne oprim aici. Fiecare ramane cu convingerile lui. Respect opiniile tale, urmaresti baschetul dinaintea mea, dar tot nu sunt convins ca este asa simplu si usor. Vom vedea pe viitor ce reguli va mai nascociFederatia

      cu 7 ani în urmă (15.02.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    .
    Eu sincer nu sunt de acord ca nationalitatea sa decida cine trebuie sa ramana in teren si cine nu. Cred ca dreptul de a fi in teren trebuie castigat de fiecare intr-un mod sportiv prin munca si seriozitate.

    Principala solutie este intarirea competitiilor de nivel inferior si juvenil, mai multa implicare si seriozitate din partea antrenorilor, copiilor si parintilor.

    cu 7 ani în urmă (15.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!