Stiri Cupa României Masculin

F8 M. Tudor Costescu: „E păcat că am ajuns să terminăm meciul fără centrii noștri în teren. Se pare că asta ne-a costat cât de cât”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.02.2018

Alb-violeții au reușit să joace 40 de minute de la egal la egal cu clujenii, după ce cu o zi înainte au avut un meci de 55 de minute. Antrenorul timișorenilor, Tudor Costescu, crede că oboseala acumulată după cele trei reprize de prelungiri, din ziua anterioară, s-a făcut simțită în momentele importante din finalul cu U-BT.

„Felicitări adversarilor. Au câștigat meritat, până la urmă. Succes mâine. Vreau să-mi felicit, în egală măsură, și jucătorii. Cred că a fost un efort mult mai dificil decât cel de ieri. Cred că dacă am fi terminat în timpul regulamentar ieri, astăzi am fi avut un strop în plus de luciditate și precizie în momente importante, care ne-au costat, din păcate. Mă refer aici, în mod special, la aruncări libere ratate și la o lipsă de concentrare în momente precise în apărare. Le-am lăsat două aruncări libere de trei puncte cu care au și venit după noi, 6 puncte consecutive când ne desprinsesem puțin. E absolut de înțeles, sigur că efortul de ieri și-a spus cuvântul, și efortul de astăzi.

E greu să jucăm împotriva lor. Părerea mea, că au cel mai echilibrat lot și ca număr, și ca valoare, și ca poziții. Dar eu nu m-aș mulțumi să spun că am stat lângă ei. M-aș fi mulțumit să spun că am câștigat. Dar, din păcate, așa e în sport și mai ales în baschet, doar un câștigător. N-am fost noi astăzi, din păcate”, a declarat Tudor Costescu la conferința de presă de după meci.

„Oricum, am câștigat la eficiență, nu contează. E greu să pierzi un meci și să ai eficiență mai bună ca adversarul. Asta arată că am avut un joc calitativ mulțumitor. Dar, din păcate, s-a terminat meciul cu victoria lor. Am avut aruncările noastre, pe final, cu care am fi putut intra în prelungiri sau să câștigăm. N-a fost să fie, așa cum și ei au ratat câteva libere pe final. Dar împotriva unei echipe ca adversii noștri de astăzi, e foarte greu să treci peste momente de astea, de sincopele evidente pentru nivelul nostru”, a adăugat Costescu.

La conferință, Ionuț Drăgușin a fost întrebat de arbitraj, iar antrenorul său a spus că jucătorul „n-are nimic de comentat”. Apoi a dezvoltat:

„E păcat că noi am ajuns să terminăm meciul fără centrii noștri în teren. Se pare că asta ne-a costat cât de cât. N-am mai avut adâncime, n-am mai avut jocul la interior în anumite faze importante, nici blocaje bune, dar așa se desfășoară un meci de baschet”.  

BC SCM Timișoara are următorul meci în 22 februarie, la Iași, într-o restanță din etapa a 16-a a Ligii Naționale.

„E extrem de important să ne refacem foarte bine după aceste două meciuri foarte, foarte grele și disputate. Ceea ce mă bucură foarte mult e că plecăm cu un moral deosebit de aici și ne reluăm rutina zilnică încercând să ne atingem obiectivul pentru prima fază, să intrăm în 1-6, după care vom vedea. Mai e mult pentru noi până la meciul cu Iașiul. Mergem până la Timișoara și după aia până la Iași. Și ca distanță e mult până acolo. Dar în momentul ăsta nu ne stă mintea la campionat, poate de mâine o să ne revenim”, a mai spus tehnicianul „leilor”. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!