Stiri Cupa României Masculin

F8 M. U BT Cluj-Napoca învinge Sibiul și merge în semifinalele Cupei României

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
14.02.2017

U BT Cluj-Napoca s-a impus în fața celor de la BC CSU Sibiu în sferturile de finală ale Final Eight-ului Cupei României. Clujenii și-au adjudecat trei sferturi din partidă iar unul s-a  terminat la egalitate (18-22, 16-18, 26-26, 10-22), scorul final al partidei fiind 70-88. În seminfinalele Cupei României, jucătorii lui Mihai Silvășan vor da de Steaua CSM EximBank.

Partida dintre BC CSU Sibiu și U BT Cluj-Napoca s-a desfășurat într-o atmosferă extraordinară. Suporterii sibieni au îngălbenit tribunele Sălii Transilvania, dar nici fanii clujeni nu s-au lăsat mai prejos, venind în număr mare să-și susțină favorita în sferturile de finală ale Cupei României.

Clujenii au inaugurat balul prin Torok, dar sibienii s-au repliat repede și au preluat conducerea. Cu trei minute înainte de finalul primului sfert, gazdele conduceau cu 15-10, însă jucătorii lui Mihai Silvășan au revenit cu un run de 6-0. Oaspeții au terminat primul sfert în avantaj, scor 18-22, și-au adjudecat și sfertul secund, intrând la pauză cu un avantaj de 6 puncte. La finele primelor 20 de minute de joc, tabela de marcaj indica scorul de 34-40.

Sibienii au venit mai montați de la vestiare și au recuperat rapid din handicap, apropiindu-se la un punct grație celor două reușite ale lui Paliciuc. Oaspeții s-au distanțat din nou la 7 puncte după triplele marcate de Kuti și Moldoveanu, scorul fiind 45-52 la jumătatea sfertului. Galben-albaștrii au reușit să aducă egalarea, 54-54, însă clujenii au gestionat mai bine ultimele minute din penultimul act și au intrat în decisiv cu același avantaj înregistrat la pauza mare, scorul fiind 60-66.

Clujenii au început în forță ultima secvență de joc și și-au dublat avantajul după primele trei minute de joc. În schimb, gazdelor nu le-a reușit nimic, marcând doar 10 puncte în actul decisiv, spre deosebire de cele 22 reușite de oaspeți. Clujenii s-au impus la o diferență de 18 puncte, scor 70-88, și vor juca în seminfinalele Cupei României cu Steaua CSM EximBank. În schimb, BC CSU Sibiu gazda Final Eight-ului, părăseşte competiţia.

Principalul realizator al lui U BT a fost Vlad Moldoveanu, românul totalizând 21 de puncte și 9 recuperări.

De partea cealaltă, cel mai bun marcator al lui CSU Sibiu a fost Radu Paliciuc. Românul lui CSU Sibiu a totalizat 19 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții.

 

*foto: Ana+Maria Mătuşoiu

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    ...
    Victorie scontată. Felicitari omului din conducerea clubului clujean care a făcut posibila lipirea clubului de banii BT-ului - aceluia clujenii trebuie sa-i facă o statuie! Sibienilor nu aveai ce sa le ceri în aceasta seara, au rezistat pe tabela atâta timp cât au ținut fizic. Atmosfera ok mai puțin la început când tembeli din ambele părți si-au arătat prostia. Momente grețoase au fost când clujenii fotbaliști au rămas la bustul gol - jenanți, penibili pentru o sala de baschet. Clujul este condamnata sa câștige tot anul ăsta.

    cu 7 ani în urmă (14.02.2017) Raspunde
  • streetball44 :

    Meci!
    Ce meci am putut vedea! Foarte frumos, atmosfera superba creata de ambele galeriei iar jucatorii ridicandu-se la nivelul atmosferei, cei mai multi dintre ei. Felicit echipa Sibiului, care iar ne-a creat probleme timp de 3 sferturi. Cat despre noi, am jucat ok timp de 3 sferturi si bine spre foarte bine sfertul 4. Am inceput putin greoi, primele 6-7 minute, insa pe masura ce trecea timpul ne-am reglat anumite aspecte din joc. Vlad, ca de obicei, eficient, bun, constant in proportie de 80-90%. Ma bucur mult ca, in sfarsit am vazut un meci in care Dykes & Adamovic au fost la mare inaltime (ambii deodata!). Kuti a jucat binisor, insa se vede totusi ca a lipsit multisor, dar, pe masura ce trec meciurile, se reintegreaza incet-incet. Din pacate, Rasic n-a prins azi o zi buna deloc, insa si-a marcat cele 2 triple in momente cheie.. sper ca joi sa isi revina, avem nevoie de reusitele lui. Restul, in nota lor obisnuita, cu evolutii ok. Trebuie sa ne recuperam rapid, in semifinale ne asteapta Steaua, care se pare ca e in forma. Greu ne-a fi...! Dar avem incredere!

    cu 7 ani în urmă (14.02.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Markus :

    Mergem inainte
    In primul rand felicitari ambelor galerii. A fost o atmosfera demna de o finala, nu sfert de finala. Despre meci, mai putin, este greu sa bati Clujul in Cupa cand principalul nostru roman nu a fost in forma. Oricum, se pare ca am castigat un jucator, pe Radu Paliciuc!

    cu 7 ani în urmă (14.02.2017) Raspunde
  • pipzn :

    Asa da
    Un meci frumos si, pana la un punct, mai echilibrat decat arata scorul final. Felicitari ambelor echipe.
    La ce public are, Sibiul ar merita o sala mai mare.

    Regula cu doi romani obligatoriu in teren face ca toate meciurile din cupa sa fie mai interesant de urmarit (adica se joaca si altceva decat de obicei, de nevoie bineinteles)

    Sibiul a avut un as in maneca (am vazut la televizor cateva dintre meciurile lor din acest sezon si sincer nu tin minte sa-l fi remarcat pe Paliciuc cu ceva care sa anunte ce va arata in acest meci), dar s-a dovedit insuficient. Hardy dezamagitor de la libere dar cred ca e suficient de tanar ca sa remedieze acest aspect. Daca va ramane si sezonul urmator prin Romania. Faptul ca oamenii lor mari arunca suficient de bine de la distanta nu poate decat sa fie in avantajul echipei si antrenorului care are astfel mai multe variante de scheme ofensive.

    In meciul acesta, la Cluj s-a vazut bine punctele forte ale fiecarui jucator: Adamovic (aranjare joc si aruncari de la mare distanta, eu zic ca cel mai bun joc al sau din acest sezon pana acum; Rasic, chiar daca a avut reusite (puncte) mai putine, ele au venit cand trebuia, Dykes cu patrunderile si, bonus, aruncarile de trei reusite; Moldoveanu, cel mai complet jucator; Torok bun mai ales in jocul defensiv si din pacate cam lent in atac si sub panou. Insa, presupun, inainte de orice meci, cand se "impart" pozitiile se fac antrenamente specifice. Nu prea ai ce antrenamente specifice sa faci cand incepi sa joci 5 si dupa cateva minute trebuie sa joci 4 dupa care iar 5 si tot asa; Barro este totusi pivot.

    Ne asteapta un meci greu cu Steaua care pare ca si-a revenit in ceea ce priveste realizarile individuale (cosurile de la mare distanta in primul rand)

    Hai U!

    cu 7 ani în urmă (15.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!