Stiri

FAN ZONE. Omul potrivit la locul potrivit

Doru Boian

Doru Boian
03.02.2015

Odată cu împlinirea a 4 ani de existenţă, site-ul Total Baschet a pregătit mai multe surprize iubitorilor sportului cu mingea la coş. Una dintre acestea este inaugurarea secţiunii FAN ZONE, prin intermediul căruia opiniile şi trăirile celor mai dedicaţi fani vor fi împărtăşite întregii comunităţi baschetbalistice. Debutăm cu unul dintre cei mai dedicat suporteri ai formaţiei BC Timişoara, Doru Boian, care a realizat o retrospectivă a etapei recent încheiată.
Aşteptăm mail-ul tău, la contact[at]totalbaschet.ro, dacă doreşti să faci parte din proiectul FAN ZONE şi să împărtăşeşti trăirile tale alături de echipa favorită!

---

Omul potrivit

Motto:   "Nimănui nu îi pasă dacă ești trist, așa că ai putea la fel de bine să fii fericit!"    

Omul potrivit la locul potrivit. E o vorba, dar are aplicabilitate. Să luăm un exemplu la întâmplare. Videanu. Au fost ceva căutări, însă până la urmă omul și-a găsit locul potrivit. Deocamdată pentru 30 de zile, dar cine știe. Și acuma€...baschet!

La Cluj, U BT, omul potrivit se pare că e Ţenter. La fel cum e și Cristescu, dar și Silvă. Pentru Ţenter n-a ținut baschetul în maghiară. El cel mai bine îl știe în românește, varianta ardeleană. Și melcul..țuști  :)  Însă la joc băieții din Cluj au alt ritm și o țin numai în victorii. Oltenii nu s-au putut apropia de ei. Se apropie în schimb de Timba. Va fi interesantă luptă și pentru salvare.

Oradea are și ea oamenii potriviți. Sere și Achim. Potriviți pentru performanță. Dar pe parchet, vineri, omul potrivit a fost Dillon. Iar locul potrivit a fost cel de conducător de joc. Băiatul și-a găsit locul cu jucării și joacă de numa, numa. A fost primul și la puncte și la recuperări și la pase decisive. A fost la două recuperări și o pasă de un nou triple double. Dă-i lui Dillon mingi și spațiu, apoi lasă-l să joace și te va duce către coș cu o viteză uluitoare. Cred că nici el nu știa că e așa de bun pe postul ăsta. Cifrele spun că i se potrivește. Chiar dacă a fost lider și la "zbârcite”, adică 9 mingi pierdute. Aici au vina și sibienii care au dat năvală la recuperări în terenul orădenilor. Așa se face? Să nu lași omul să respire? Așa au făcut, au întors un -16p și au fost la câteva secunde de victorie. Numai că omul potrivit a fost Nuhanovic care a "potrivit-o”, mingea, întâi în panou și apoi prin inel. Și a fost punct în plus pentru CSM. Pentru CSU au rămas durerile.

Sâmbătă, din nou la Cluj, oamenii potriviți au fost cei de la Timba. Au învins și rămân în viață, cu puls de LNBM. Sunt la un pas, doi de locurile cu soare. Cred că pot să-i facă. Nu chiar din etapa următoare când primesc vizită Ploieștiului. Și pentru că a venit vorba de Asesoft să spunem că anul ăsta ei au fost potriviți și pentru Europa. Cum sunt și cei de la Tg. Jiu. Dar ca să punem punctul pe "€œI”. La Ploiești e și un om nepotrivit. Care strică imginea unui club de valoare. Ce să-i faci? Omul lor. Nu se va schimba individul și va rămâne "€œfavoritul” tribunelor prin toate sălile din țara.

Să lăsăm omul și să ajungem la locul potrivit pentru baschet. Olimpia din Ploiești. Baschetul a fost de calitate și învinsă a fost Steaua. Cu greu însă. Se pare că la ei "potrivitul” e Stănescu. Se anunța, pentru sezoanele viitoare, echipă mare la București. Nu strică să fie mai multe echipe potrivite pentru performanță.

Timișoara în echipament violet, altfel spus BCT, a avut și ea oamenii ei potriviți pentru o MARE victorie la Tg Mureș. Plicevic, Lewis, Manigat, Favoritul€™ Tica sunt principalii. Dar și Pesic, Popescu, Milencovic și Stăncut au pus umărul și sufletul pentru o victorie "€œcadou”. Pentru antenorul Petricevic, La mulți ani!, dar, ne place să credem și pentru toți suporterii lor. Așa că ... MULTUMIM!

Victorie frumoasă care a arată că vorba cu potriveala are și o dimensiune temporală. Timpul potrivit. Acesta a fost sfertul 4. Sfertul potrivit pentru ca Leii să sara la jugulară Tigrilor. Iar aceștia n-au mișcat mai bine de 7 min. 18-0 pentru BCT. Semne de viață au dat pe final, dar nesesizabile. A fost un 23-2, pentru că finalul sfertului să arate un 25-9 care a făcut un rezultat final favorabil nouă. 77-67.  Iar în acel moment s-a auzit pe Fb (sic!) stigătul de mulțumire al omului potrivit al Timișoarei din ultimii 3 ani, Căpitanul Zlatko: "Bravoooooooooooooooo, breeeeeeeeeeeee!”.

E tare bine când câștigi! Hai Leii! 

Foto: Răzvan Păsărică

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSU Asesoft Ploiești ZZZ :

    Steaua
    Nu mare mi-ar fi mirarea sa se termine si aici banii si sa se desfiinteze ori sa ajunga iar prin ligi inferioare...

    cu 9 ani în urmă (03.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!