Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad câștigă la Alba Iulia cu un coș în ultima secundă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.01.2018

CSU Alba Iulia și FCC ICIM Arad au oferit un meci spectaculos în etapa a 17-a din Liga Națională, cu multe răsturnări de situație. S-a încheiat 86-88, pe sferturi: 20-11, 18-28, 21-22 și 27-27. Porsche Poole a înscris coșul decisiv în ultima secundă, după ce gazdele au egalat la 86.

Manuel Rodriguez le-a trimis în 5-ul de start pe Fodor, Fleșer, January, Fleming și Radovic. Bogdan Bulj a răspuns cu Poole, Nagy, Tavic, Ciotir și Hadzovic. Meciul a început cu o ușoară întârziere pentru că au fost probleme cu timer-ul de 24 de secunde. Arbitrii le-au permis jucătoarelor să își continue încălzirea până au remediat problema. Au fost din nou probleme cu statistica la Alba, inexistentă de această dată, astfel că putem oferi doar marcatoarele, fără recuperări, pase decisive și alte cifre importante.

Revenind la meciul propriu-zis, gazdele au început mai bine și conduceau cu 7-0. Poole a înscris primul punct al oaspetelor de la linia de fault. A urmat o nouă întrerupere. De această dată brigada de arbitri a cerut spectatorilor să nu mai folosească tobele. Americanca a transformat și a doua liberă și scorul devenea 7-2. Poole a înscris pe contraatac și a strâns ecartul la trei puncte. Alb-albastrele au avut avantaj la jocul sub panou, în condițiile în care Coker n-a jucat deloc la arădence, din motive medicale. Oaspetele au ratat atât de la linia de fault, cât și o contră 3 la 1, iar Bulj cerea timp de odihnă după ce January a dus scorul la 13-6. Gazdele au reușit în multe momente recuperări ofensive, iar ecartul creștea la 9 puncte.Poole a scuturat plasa de la distanță și CSU a punctat de la linia de fault până la finalul sfertului. Scorul la prima repriză a fost 20-11.

Debutul sfertului secund a fost al arădencelor, cu Wingate reușind 5 puncte la rând. Crăciun a marcat primul coș al gazdelor în această perioadă de joc, iar Wingate a finalizat spectaculos, din apropierea inelului. Nagy a fost sancționată cu antisportiv la contra adversarelor și Fleming transforma ambele libere. La posesia suplimentară gazdele au comis un turnover. Poole a strâns ecartul la patru lungimi, iar Tavic a încercat să nu îi permit lui January să primească la repunere. CSU a făcut 24 de secunde, iar Tavic a înscris pe final de atac. Wingate a egalat la 26 în minutul 15, după care le-a dus prima dată în avantaj pe oaspete, 16-28 și time-out Rodriguez.

Omerbasic a marcat de după semicerc și Hadzovic a înscris după pătrundere. January a punctat de la distanță din același loc și Bulj cerea time-out. Hadzovic a pătruns din nou, după două ratări ale lui Morrissette, iar Poole a dus scorul la 32-35 cu un 3 points-play. Ardelencele au revenit la conducere cu patru puncte de la January și se apărau în zonă. Nagy și Hadzovic au readus formația oaspete în avantaj și Fleming a stabilit scorul la jumătatea partidei, 38-39.

Sfertul trei a început cu un run de 8 puncte al celor din Alba Iulia, pe mâna oamenilor mari. Arădenii cereau din nou time-out, la 46-39. Ferenczi a înscris de după semicerc, în ultima secundă de atac. Wingate, pe contră, și Nagy au dus run-ul galben-albastrelor la 9 puncte și acestea reveneau la conducere, 46-48. Au urmat momente în care cele două echipe au trecut pe rând la conducere. January, Wingate, Fodor și Ferenczi și-au dus pe rând formația în față. Arădencele s-au dus la +5 și Rodriguez cerea timp de odihnă. Radovic și January au stabilit scorul ultimei pauze, 59-61. Poole a fost menajată în mare parte din sfertul trei, care a fost foarte cursiv, cu doar trei faulturi.

Crăciun a egalat la 61 și Poole a răspuns cu o reușită de după semicerc. Omerbasic a transformat doar prima liberă, dar a egalat după recuperarea ofensivă. Radovic a fost sancționată cu fault în atac și gazdele se apărau din nou în zonă. Ferenczi a reușit o nouă triplă pe final de atac, cu panoul. Wingate a dus diferența la șase lungimi cu un coș cu fault. Radovic a înscris, în mismatch cu Poole, iar Hadzovic, după pătrundere. Au fost două libere ratate de gazde, iar Ferenczi a mai scuturat plasa de după semicerc și Wingate a punctat pe contră. Scorul era 66-77 și urma un nou time-out al gazdelor. Ambele echipe erau în penalizare la jumătatea sfertului patru. Arădencele au făcut câteva greșeli la rând și gazdele au profitat. Fleming, January și Morrissette au strâns diferența la 6 puncte. Wingate a reușit un nou 3 points-play, dar Fleming a dus scorul la 75-80. Morrissette a înscris cinci puncte la rând și a egalat la 84 când mai erau 14 secunde.

Time-out FCC ICIM, iar spectatorii își făceau simțită prezența. Hadzovic a pătruns și a scos două libere, precum și a 5-a greșeală personală a lui Fleming. Căpitanul arădean a marcat ambele aruncări de un punct și era rândul gazdelor să ceară timp de odihnă. January a pătruns și a restabilit egalitatea, la 86, cu 5,1 secunde până la final. A urmat un nou time-out al oaspetelor. Poole a aruncat în ultima secundă, dintr-o poziție grea, reușind coșul victoriei pentru galben-albastre. S-a încheiat 86-88 după un meci cu multe schimbări la conducere.

Brandi Wingate a fost coșghetera partidei cu 32 de puncte. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Poole 20 de puncte, Ferenczi 14 (4x3, plus 7 pase decisive), Hadzovic 10, Nagy 7 și Tavic 5 puncte. Au mai jucat Ciotir și Mercea.

Tyshara Fleming a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 26 de puncte. Jessica January a reușit 25, la care a adăugat 8 recuperări și 8 pase decisive. Pentru CSU Alba Iulia au mai înscris: Morrissette 9 puncte, Crăciun 8, Omerbasic 6, Radovic 6, Fodor 4 și Fleșer 2 puncte.

Pentru FCC ICIM Arad a fost a 7-a victorie în campionat, în timp ce pentru CSU Alba Iulia a fost a 10-a înfrângere. Cu cele două puncte arădencele au trecut pe locul cinci cu un total de 22. CSU este pe șapte cu 21 de puncte.

Formația din Cetatea Unirii și-a încheiat partidele din prima parte a campionatului. Arădencele au meci acasă în ultima etapă, la finalul săptămânii viitoare, după ce vor juca o dublă în CEWL, în Germania. 

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Doua echipe similare...identice.Meci frumos,felicitari!!

    cu 6 ani în urmă (28.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!