Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad primește vizita campioanei, ACS Sepsi SIC, în etapa a 2-a din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.10.2018

FCC ICIM Arad și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se întâlnesc sâmbătă în etapa a 2-a din Liga Națională de Baschet Feminin. Gazdele au cedat în prima etapă, la Satu Mare, în timp ce alb-verzile au depășit suta în duelul de acasă cu CSM Târgoviște.

Va fi a 18-a confruntare între cele două echipe în competițiile interne, începând din sezonul 2012-2013. Scorul total le este favorabil arădencelor, 10-7, dar 9 dintre aceste victorii s-au înregistrat până în 2014. De atunci covăsnencele au obținut 7 succese, inclusiv cele două din sezonul trecut. Ultima victorie a galben-albastrelor datează din decembrie 2015, după care a urmat acel moment de cumpănă.

Ambele echipe au schimbat mult în această vară, păstrând 3, respectiv 2 jucătoare de anul trecut. La Arad s-a schimbat și antrenorul, cu Medvedj în locul lui Bulj. De anul trecut au rămas Hadzovic, Mercea și Ciotir. La ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au continuat Godri-Părău,  Kovacs și tehnicianul Mikes.

În perioada de pregătire, ambii antrenori s-au confruntat cu probleme medicale. La Arad nu a debutat încă a patra stranieră, Harrison, iar Neagu a revenit pe teren la Satu Mare. De partea cealaltă, ACS Sepsi SIC a pierdut-o pe Voicu (Rus) pentru o perioadă îndelungată, dar a avut și alte jucătoare cu probleme la amicale. De menționat că alb-verzile au 6 straniere în lot, astfel că în competițiile interne trebuie să lase una în afara foii de joc.

Amândouă formațiile au în lot jucătoare U23 care au făcut pasul spre naționala de senioare. Neagu a câștigat titlul anul trecut cu covăsnencele, fiind jucătoarea U22 de bază, și a făcut trecerea la Arad în vară. Galben-albastrele mai au două jucătoare sub 23 de ani sub panou, Ciotir și Bartok, dar și trei localnice pe pozițiile mici. Fundașul Ghizilă a jucat constant anul trecut la Universitatea Cluj și a făcut pasul spre campioană în acest sezon. Tot U23 sunt Demeter (sub panou) și Kovacs (poziție mică).

Pentru arădence va fi a 4-a partidă oficială a noului sezon, în timp ce alb-verzile sunt la a 2-a. Galben-albastrele au avut dubla din cupă cu Olimpia CSU Brașov, câștigată pentru un punct la total după ce s-au impus acasă cu 70-61 și au cedat în deplasare cu 66-74. A urmat partida din prima etapă, de la Satu Mare. Gazdele s-au impus cu 74-59, după o primă repriză echilibrată.

ACS Sepsi SIC Sfâtu Gheorghe nu a jucat în primul tur al Cupei României, urmând să intre în competiție din turul secund. Elevele lui Mikes au început seria meciurilor oficiale acasă, cu CSM Târgoviște. Alb-verzile s-au impus cu 101-69 după ce au condus pe toată durata partidei și și-au dublat avantajul în sfertul patru.

Formația din Sfântu Gheorghe are mai multe opțiuni de jucătoare experimentate în lot, urmând să participe și în acest an în EuroCup. Mikes a folosit zece jucătoare în duelul cu dâmbovițencele, iar cel mai mult a jucat MVP-ul rundei, Higgins, o jumătate de oră. Medvedj a trimis în teren doar 8 jucătoare la Satu Mare, cu Dzombeta, Fodor și Hadzovic jucând peste 38 de minute și jumătate.

Galben-albastrele au avut probleme la aruncările de la distanță, cu 11% reușite. Alb-verzile au avut 37,5% la șuturile de afară în primul meci. De asemenea, la arădence au fost probleme sub panou după ce Burdgess a făcut patru faulturi, iar echipa a avut 34 de recuperări pe terenul vicecampioanei.  ACS Sepsi a stat bine la recuperări în duelul cu CSM Târgoviște, având 48 de mingi prinse la panou.

Meciul dintre FCC ICIM Arad și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se dispută sâmbătă, de la ora 18:00, la sala Victoria.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!