Stiri

FIBA EuroChallenge - Adversari: Samara nu poate efectua transferuri internaționale

Adrian Micinic

Adrian Micinic
18.07.2013

Gerald Green are de recuperat o sumă frumoasă de bani de la Samara

Krasnie Krylia Samara, adversarul lui CSM Oradea în FIBA EuroChallenge, are interdicție de a efectua transferuri internaționale. Conform site-ului www.fiba.com, tribunalul Basketball Arbitral Tribunal (BAT) a impus această măsură împotriva campioanei FIBA EuroChallenge pentru neplata ultimelor două salarii pentru Gerald Green.

Americanul a apelat la instanța supremă în baschet ca urmare a faptului că Samara nu a plătit ultimele două salarii ale jucătorului pe sezonul 2010/11. În urma analizării cazului s-a decis că Samara trebuie să achize în felul următor:

- 20.565 dolari, reprezentând salariul pe luna mai 2011, plus dobândă 5% pe an începând cu 16 mai 2011
- 52.500 dolari, reprezentând salariul pe luna iunie 2011, plus dobândă 5% pe an începând cu 16 iunie 2011
- 3.000 dolari penalizare, plus dobândă 5% pe an începând cu 16 iunie 2011
- 5.150 euro reprezentând costurile de arbitrare
- 7.500 euro reprezentând cheltuieli de judecată

Așadar, Samara trebuie să-l despăgubească pe Gerald Green cu suma de 76.065 dolari și 12.650 euro. Până nu achită aceste sume de bani, Krasnie Krylia nu are dreptul de a face trasferuri internaționale.

Sentința a fost dată pe 7 ianuarie 2013, însă rușii nu au plătit, astfel încât, începând cu data de 16 aprilie 2013, BAT a impus interdicția de a efectua transferuri internaționale.

Ținând cont de potențialul financiar al rușilor, acest impediment nu ar trebui să reprezinte o problemă pentru clubul din Samara. Sumele amintite nu ar trebui să creeze dificultăți rușilor în a scăpa de datorii și de interdicția de a efectua transferuri internaționale.

Ce înseamnă transfer internațional?

Un jucător, indiferent de cetățenie, care este transferat dintr-un alt campionat (altă țată), trebuie să primească un document numit Letter of Clearence. Acesta este eliberat de federația de specialitate din țara în care respectivul jucător a evoluat. Documentul este trimis la federația din țara în care jucătorul a fost transferat. De abia apoi procedura de legitimare a jucătorului la noua echipă poate fi pusă în aplicare.

Detalii despre cazul Gerald Green vs Krasnie Krylia Samara găsiți AICI.

În vârstă de 27 ani, Gerald Green măsoară 2.03 metri și evoluează pe pozițiile 2-3. El nu a jucat la nivel universitar, fiind selectat în NBA Draft la vârsta de 18 ani de către Boston Celtics, în anul 2005, cu opțiunea a 18-a.

De-a lungul carierei, Green a jucat pentru Boston, Minnesota, Houston, Dallas, New Jersey și Indiana în NBA, respectiv Lokomotiv Kuban și Krasnie Krylia Samara, în Rusia. El are 287 meciuri în liga profesionistă nord-americană cu medii pe carieră de 8.0 puncte și 2.3 recuperări.

Krasnie Krylia Samara a cucerit Cupa Rusiei în 2012 și 2013. De asemenea, a câștigat FIBA EuroChallenge în 2013.

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    si?
    la ce roster au poate ca nici nu mai au nevoie sa aduca nume noi. Liga profesionista din Rusia nu-i Romania, acolo se semneaza pe mai mult ani.

    cu 10 ani în urmă (19.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!