Stiri Acvile

FIBA World Cup 2014 - Franţa învinge Serbia la capătul unui meci controlat de vecinii noştri

Radu Bărăian

Radu Bărăian
01.09.2014

Primul meci al etapei secunde din Grupa A avea să fie unul extrem de spectaculos, echilibrat şi cu un deznodămând neaşteptat, având în vedere modul în care s-au scurs cele 40 de minute de joc. Serbia a controlat o bună parte din jocul cu Franţa, însă, în cele din urmă, naţionala din Hexagon s-a impus la un singur punct diferenţă, scor 74-73. 

Primul sfert al confruntării a fost unul echilibrat, cele două echipe tatonându-se reciproc pe parcursul celor 10 minute. În cele din urmă, sârbii au reuşit un parţial de 21-20. Actul secund a fost adjudecat tot de reprezentativa din ţara vecină, aceştia impunânu-se cu 21-14. Astfel, la pauza mare, scorul era 42-34 în favoarea sârbilor. Secvenţa de după pauza mare a aparţinut oaspeţilor de pe foaia de joc, Franţa, care a câştigat sfertul cu 26-20, scorul înaintea actului decisiv fiind 62-60 pentru Serbia. În ultima parte a jocului, echipa ex-iugoslavă s-a aflat la conducere pe tabelă până spre finalul jocului, atunci când cu 18 secunde înainte de ultimul buzzer, Boris Diaw să restabilească egalitatea la 73, iar punctul victorios a venit pe mâna lui Lauvergne care a înscris în ultima secundă o aruncare liberă din cele 2 avute la dispoziţie. Lauvergne a fost cel mai bun marcator al francezilor cu 19 puncte marcate, în timp ce din tabăra adversă s-a remarcat Raduljica cu 21 de puncte şi 7 recuperări. 

Într-un alt meci din Grupa A, Brazilia s-a impus fără probleme în faţa Iranului cu 79-50 (17-18, 23-6, 21-12, 18-14). Garcia cu 12 puncte, Barbosa cu 11 şi Splitter cu 10 au fost cei mai buni jucători din tabăra sud-americanilor, în timp ce din naţionala Iranului Jamshidi a punctat de 13 ori. 

Gazda Mondialului, Spania, a obţinut cea de-a doua victorie, după ce a trecut fără emoţii de Egipt cu 91-54 (26-10, 16-14, 22-13, 27-17). Serge Ibaka a marcat 18 puncte şi a prins 8 mingi la panou, fiind cel mai eficient spaniol de pe parchet. De cealaltă parte, Elgammal a marcat 16 puncte. 

Astăzi, 1 septembrie 2014, în cadrul primei grupe de la FIBA World Cup sunt programate următoarele dueluri: Iran vs. Serbia de la ora 16:30, Franţa vs. Egipt de la ora 19:00, respectiv Brazilia vs. Spania de la ora 23:00 în direct pe DigiSport 2. 

*Foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!