Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Farul-Timba, duel la malul mării între nou-promovate

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
16.10.2012

Etapa a III-a
Locul 15 (2p) miercuri, ora 18:00 Locul 13 (2p)

Etapa a III-a a Ligii Naţionale de baschet masculin programează miercuri, la malul mării, un duel între două nou-promovate. CS Farul Constanţa şi BC Timba Timişoara vor lupta pentru a obţine prima victorie în actuala stagiune. Cele două formaţii se întâlnesc însă a doua oară în această toamnă. Farul a trecut de Timba în seria III a Cupei României.

Farul şi Timba suferă pe acest debut de stagiune. Cele două formaţii au avut prestaţii lamentabile în primele două etape, însă lucrurile stau mai prost la gruparea de pe Bega, care a avut parte de adversarii accesibili.

Marinarii au primit un botez dur al primei ligi. Asesoft şi Gaz Metan au fost primii adversari în liga întâi, iar victoria a fost doar o himeră. Înfrângerile la diferenţe mai mari de 20 de punct erau oarecum de aşteptat având în primul rând în vedere calibrul adversarului. Totuşi, Farul a jucat bine pe alocuri la Mediaş, a marcat 70 de puncte şi a încercat să evolueze fără teamă. Marinarii au acum însă în faţă o contracandidată la evitarea retrogradării şi au ascendentul moral în faţa "urşilor" bănăţeni. Victoria clară din Cupa României. Elevii lui Costel Cernat sunt pregătiţi să obţină primul succes al sezonului în faţa unui adversar care e debusolat.

BC Timba Timişoara a văzut pe pielea ei că în prima ligă e mult mai greu decât credea. Deşi au un lot cu un mix de americani şi sârbi, galben-negri au cedat până acum de două ori, atât cu Craiova, cât şi cu CSS Giurgiu. Două meciuri pierdute pe teren propriu care vor cântări foarte mult în cursa spre salvarea de la retrogradare. Elevii lui Bogdan Murărescu par să aibă o problemă majoră: cedează fizic spre final! Au condus atât Craiova, cât şi Giurgiu, chiar şi la 20 de puncte, dar nu au putut să obţină victoria. În căutarea de soluţii, Timba a mai transferat luni un jucător. Zoran Milovic va pune şi el umărul la redresarea echipei. Bănăţenii arată în acest moment ca o echipă care poate, dar nu ştie cum să joace. "Urşii" promit însă că vor redresa situaţia, iar fundaşul Rickey Huckaby a dat tonul de luptă.

Vom avea aşadar mâine un duel între două formaţii flămânde de succes, două nou-promovate. Nu există o favorită, dar cu certitudine se poate naşte un joc interesant.

Partida va avea loc miercuri, de la ora 18:00, în sala Sporturilor din Constanţa.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!