Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Filip Adamovic, al doilea conducător de joc legitimat la Asesoft

Adrian Micinic

Adrian Micinic
01.08.2013

 

Filip Adamovic este al doilea conducător de joc legitimat de către CSU Asesoft Ploiești, titrează site-ul oficial al prahovenilor. Sportivul sârb-bosniac în vârstă de 25 ani sosește de la campioana Bosniei, Igokea Aleksandrovac.

În sezonul 2012/13, Adamovic a bifat 25 prezențe în Liga Adriatică și a avut medii de 3.6 puncte, 1.7 pase decisive și 0.9 recuperări pentru 4.0 la eficiență în 11.3 minute. În schimb, în campionatul intern a jucat șapte meciuri pentru statistici de 6.3 puncte, 2.4 pase decisive, 1.6 recuperări și 0.9 intercepții pentru 7.3 la eficiență în 13.1 minute pe meci.

Alături de Igokea, Adamovic a câștigat sezonul regulat în Liga Adristică și a cucerit titlul de campion național al Bosniei-Herțegovina. Actualmente, Adamovic se află în cantomanetul echipei naționale a Bosniei-Herțegovina, sub comanda lui Aleksandar Petrovic, având șanse mari de a prinde lotul pentru EuroBasket 2013, unde ar urma să fie varianta de schimb pentru americanul naturalizat Zack Wright.

De notat că Filip va juca pentru prima dată în afara granițelor Bosniei. El a mai evoluat pentru Mladost, Sloboda Tuzla, Servitium și Borac Nektar. Măsoară 1.81 metri și evouează pe poziția 1. Adamovic a jucat pentru echipele naționale U16 și U18 ale Bosniei.

Adamovic va fi a doua opțiune pentru poziția 1, după americanul Christopher Dunn și devine al 5-lea jucător străin din lotul campioanei României. Alături de cei doi fundași în lotul Asesoftului se află Vladimir Tica, Alhaji Mohammed și ‘Jonte’ Flowers.

Atenția managementului prahovenilor se va îndrepta înspre legitimarea unui jucător de pozițiile 4-5. Acesta ar putea fi Dragan Zekovic. Pe de altă parte, e posibil ca Asesoftul să înceapă sezonul în șapte străini.

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 3pointer :

    :)
    Asesoft pare sa faca o echipa destul de potenta, daca realitatea va merge conform statisticilor acestia o sa piarda putine meciuri in campionatul intern. sa speram ca realitatea va fi diferita fata de statistici :)

    cu 10 ani în urmă (01.08.2013) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești Diana. :

    :)
    Si Wlahii?:|

    cu 10 ani în urmă (01.08.2013) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    :)
    "wlahii" e istorie

    cu 10 ani în urmă (01.08.2013)
    • CSU Asesoft Ploiești Diana.:

      :)
      hahaha mi'a placut raspunsul;)

      cu 10 ani în urmă (01.08.2013)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!