Stiri

Filip Adamovic revine în țara natală, la KK Igokea Aleksandrovac

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.09.2018

Filip Adamovic își continuă cariera în țara natală. Conducătorul de joc va evolua în sezonul viitor pentru KK Igokea Aleksandrovac în Bosnia și Herțegovina. Adamovic revine la echipa la care a debutat după 5 sezoane petrecute în străinătate, patru dintre aceastea în România și unul în Belarus la Tsmoki-Minsk.

Ajuns la 29 de ani, conducătorul de joc ce măsoară 1.85 metri va juca în sezonul viitor în Liga Adriatică, după ce în stagiunea trecută a bifat prezențe în Liga VTB și Basketball Champions League.

Filip Adamovic a jucat 17 partide în Liga VTB în sezonul 2017/2018. El a avut medii statistice de 8.4 puncte, 3.8 pase decisive și 1.4 recuperări în 21.1 minute jucate. În calificările din Basketball Champions League a jucat 6 partide cu cifre de 9.6 puncte, 4.8 pase decisie și 2.8 recuperări, plus alte 14 meciuri în FIBA Europe Cup în care a strâns în medie pe meci 9.5 puncte, 3.6 pase decisive și 1.0 recuperări.

În România, Filip Adamovic a jucat pentru CSU Asesoft Ploiești, BC Mureș și U BT Cluj-Napoca. El și-a trecut două titluri naționale în palmares cu CSU Asesoft Ploiești în sezonul 2013/2014 și cu U BT Cluj-Napoca în sezonul 2016/2017. El a cucerit și Cupa României în 2017 tot cu echipa din Cluj-Napoca. În LNBM, Filip Adamovic a bifat 137 de prezențe și a avut medii statistice de 12.1 puncte, 5.3 pase decisive și 2.6 recuperări.

În cariera lui, Filip Adamovic a mai jucat la Mladost Mrkonjic Grad, Borac Banja Luka, Sloboda Tuzla și Servitiun Gradiska.
Pe lângă Filip Adamovic, KK Igokea Aleksandrovac l-a transferat și pe Orlando Johnson, jucător cu experiență în NBA și Euroligă, care a jucat în ultimul sezon Unics Kazan.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!