Stiri Cupa României Feminin

Final 4. Misiune îndeplinită pentru Arad. ICIM a cucerit Cupa României

Mihai Liţiu

Mihai Liţiu
28.03.2014

Cupa României

Finala mare

61 - 67


La fel ca în cazul semifinalei cu Târgovişte, Jose Araujo a lăsat-o în afara lotului pe Donica Cosby şi a mizat pe o apărare în zonă 2-3, mai puţin folosită în campionatul nostru. De partea cealaltă, Samantha Prahalis şi-a revenit după accidentarea din semifinala cu Alexandria şi l-a scutit pe Zoran Mikes de improvizaţii pe postul de fundaş.

Monica Engelman, cea care înscrisese ultimul punct al semifinalei cu Târgovişte reuşeşte să deschidă tabela în confruntarea cu echipa din secuime. Alb verzile egalează prin noua achiziţie, Florina Păşcălău iar Samantha Prahalis nu poate fi oprită nici prin fault şi transformă şi aruncarea suplimentară. Sfântu Gheorghe se desprinde la 14-6 după un coş cu fault reuşit de Jasmine Watson. Proaspăt revenită pe teren după o pauză forţată de o accidentare, Destiny Williams dovedeşte o mare poftă de joc iar ecartul se stabilizează în jurul valorii de 5 puncte. În chiar ultima secundă a sfertului, Monika Brosovszky lansează o aruncare de dincolo de 6.75 m şi diferenţa scade la o posesie (17-15 pentru Sfântu Gheorghe).

Cursa de urmărire a arădencelor continuă în sfertul secund cu aceeaşi Williams care egalează la 17. Se merge apoi cap la cap până la scorul de 28 egal stabilit de Monica Engelman. Cu toată opoziţia oferită de Prahalis, Loyd şi Watson, arădencele preiau conducerea pe tabelă, Laura Broomfield fiind cea care înscrie ultimul coş înainte de pauză mare (30-36).

La revenirea de la cabine, Jasmine Watson reuşeşte un coş cu fault dar tot arădencele rămân la conducere, ba mai mult ecartul creşte la 10 puncte după 5 puncte consecutive înscrise de Monica Engelman. Samantha Prahalis reuşeşte 2 aruncări de 3 puncte consecutive şi după libera înscrisă de Kalis Loyd, Sfântu Gheorghe se apropie la o singură posesie (40-43). Finalul de sfert aparţine însă jucătoarelor lui Jose Araujo şi printr-o aruncare spectaculoasă, Jence Rhoads duce ecartul din nou la 10 puncte.

Kalis Loyd şi Samantha Prahalis luptă din răsputeri cu apărarea arădeană, dar reduta gândită de Jose Araujo rămâne în picioare. Prahalis reuşeşte un coş de 3 puncte pentru a reduce ecartul la doar 4 lungimi (60-64). Jasmine Watson mai ciupeşte un punct de la linia de libere, dar Destiny Williams domină sub panou şi are mână bună la aruncări libere, jucătoarea americană transformând 3 din 4 asemenea aruncar şi ecartul creşte la 6 puncte (61-67). Zoran Mikes gândeşte o schemă pentru a-şi readuce echipa în joc dar este trădat de norocul propriilor jucătoare care nu găsesc calea spre coş, iar arădencele sărbătoresc câştigarea trofeului.

Principalele realizatoare au fost: Jasmine Watson (14 puncte, 11 recuperări), Samantha Prahalis (26 puncte, 3 intercepţii şi 3 recuperări), Kalis Loytd (15 puncte, 4 recuperări, 3 intercepţii) pentru Sepsi respectiv Monica Engelman (19 puncte, 3 recuperări), Destiny Williams (13 puncte, 17 recuperări) şi Laura Broomfield (4 puncte, 13 recuperări) pentru arădence.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!