Stiri

Garry Gallimore: "M-am despărțit în condiții bune de CSM București"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
12.10.2012

Garry Gallimore, jucătorul jamaican-canadian care și-a reziliat contractul cu CSM București, a vorbit pentri cititorii TotalBaschet pe marginea accidentării suferite, una ce a condus la ruptura definitivă de gruparea din capitala țării.

Ce a condus la ruptura dintre tine și CSM București?

Am suferit o accidentare în meciul de pregătire cu CSU Ploiești din presezon. Inițial părea să fie o problemă mică, dar după ce am vizitat mai mulți medici, fiecare spunându-mi altceva și care aveau tot atâtea planuri cu genunchiul meu, am considerat că cel mai bun lucru pentru mine ar fi să mă întorc acasă și să vizitez acolo un medic. 
După ce le-am spus celor de la club acest lucru mi s-a comunicat că singura posibilitate de a fi consultat de un medic la mine acasă este să reziliem contractul. Astfel, de comun acord am reziliat contractul cu CSM.

Ce accidentare ai suferit? Va fi nevoie de operație?

Rezonanța magnetică (MRI) a indicat o problemă a ligamentului (MCL - medial collateral ligament), precum și o deteriorare a cartilajului. În România mi s-a comunicat că și meniscul a suferit o deteriorare. Însă, după ce m-am întors la medicul care mi-a comunicat acest lucru nu mai știa care este problema la genunchiul meu. Acest lucru e posibil să mă fi îngrijorat și mai mult.
Am încredere deplină în medicul meu de acasă (în Canada) și prefer să-l încredințez pe el să aibă grijă de mine și să mă asigur de faptul că pot juca la nivel profesionist după această accidentare în loc să am dubii și semne de întrebare dacă nu voi suferi o nouă accidentare de acest gen.
Acasă am acces la un medic foarte priceput, la personal care mă poate ajuta în procesul de refacere și la condiții foarte bune. Aștept o confirmare în acest moment cu privire la eventuala intervenție artroscopică. Simt că aici pot avea parte de cei mai buni specialiști în medicină sportivă și care își desfășoară activitatea ținând cont de nevoia mea de a continua să joc baschet prin prisma faptului că aceasta este meseria mea și în același timp baschetul e un lucru foarte important pentru mine. În plus, îmi doresc să joc în acest sezon, lucru de care personalul de aici ține cont.

Ce părere ai despre relația ta cu CSM București în perioada în care ai fost sub contract cu acest club?

Nu sunt în conflict cu CSM București. Eu mi-am făcut treaba cât de bine am putut și am fost recompensat cu absolut tot ceea ce a fost prevăzut în contract. De aceea consider că ne-am despărțit în relații bune. Le doresc toate cele bune și un sezon de succes.

Cum evaluezi perioada petrecută în România din punct de vedere baschetbalistic?

Mi-a plăcut timpul petrecut în România. În ochii mei și pe baza experienței acumulate consider că este o ligă competitivă și tot ceea ce am obținut pe teren este rodul muncii și al faptului că am luptat împotriva oricui mi-a fost adversar. Atmosfera a fost, de asemenea, foarte bună și am cunoscut foarte mulți oameni deosebiți care se află în jurul baschetului în România. Suportul de care am avut parte din partea fanilor a fost unul deosebit și de aceea consider că România merită apreciere.

Ai lua în considerare o eventuală ofertă din România pe viitor?

Mi-ar plăcea să mă întorc în România. Până în decembrie vor fi refăcut și sper că la acea vreme va fi o echipă din acest campionat care să aibă nevoie de un jucător cu profilul meu. Mi-aș dori ca o echipă să aibă nevoie de mine pentru că îmi doresc foarte mult să revin în România.

Care va fi următorul pas în cariera ta?

Voi continua să muncesc pentru că orice s-ar întâmpla sunt convins de faptul că munca mă poate menține. De asemenea, îmi doresc să continui această meserie pentru a-mi ajuta familia. Pe de altă parte îmi doresc să revin la nivelul în care să pot juca cât mai rapid. Forța și viteza sunt calitățile mele și poate după această experiență voi fi mai puțin vulnerabil la accidentări.

Vreau să mulțumesc încă o dată celor de la CSM pentru faptul că mi-au acordat șansa de a juca și că au avut încredere în mine. De asemenea, mulțumesc colegilor de echipă. Le doresc mult succes în carieră. În mod deosebit vreau să îi mulțumesc lui Goran Martinic pentru că nu este doar un jucător foarte bun și eficient, dar este un tip și un prieten pe măsură.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!