Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gaz Metan Mediaș dispare de pe harta baschetului românesc

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
28.07.2016

Echipa de baschet a Clubului Sportiv Gaz Metan Mediaș este aproape de dispariție. Surse din cadrul clubului susțin faptul că echipa de baschet masculin nu-și va continua activitatea și nu va începe sezonul 2016/2017. Echipa de pe Târnava Mare a retrogradat la capătul sezonului precedent, în care a adunat doar 5 victorii în 32 de etape.

Primul semn în acest sens, al dispariției echipei de baschet din Mediaș, a fost dat de profesorul emerit Octavian Șerban, cel care a renunțat la toate funcțiile pe care le deținea în cadrul clubului Gaz Metan Mediaș, imediat după ce FRB a anunțat că Liga Națională rămâne la formatul cu 12 echipe.

Potrivit aceleiași surse, conducere clubului nu are intenția de a înscrie echipa în sezonul următor al Ligii I de masculin, iar secțiunea baschet a dispărut de pe site-ul oficial al clbului Gaz Metan Mediaș.

În ultimele sezoane parcursul lui Gaz Metan Mediaș a fost unul sinusoidal, condiționat de situația financiară. Problemele la echipa de baschet au apărut în sezonul 2012/2013, când chiar dacă echipa a cucerit Cupa României, jucătorii au intrat în urma restanțelor salariale. Și în stagiunea următoare situația financiară a fost una delicată și Gazul nu a prins play-off-ul. În sezonul 2014/2015, Gaz Metan a arătat o altă față și a fost aproape de play-off, chiar cu un buget diminuat considerabil. În stagiunea recent încheiată  Gaz Metan a retrogradat, iar o parte importantă din jucători au dat clubul în judecată pentru neplata salariilor.

Din 2004 de când a promovat, Gaz Metan Mediaș a fost una dintre protagonistele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația de pe Târnava Mare a câștigat Cupa României în două rânduri, însă nu a reșit să acceadă în finala LNBM.

La Gaz Metan Mediaș au evoluat jucători români pentru baschetul autohton precum, Elemer Tordai, Mihai Popa, Dan Popa, Szaszgaspar Barnabas,Tudor Dumitrescu, Tudor Jucan, Liviu Dumitru, Ionuț Drăgușin, Titus Nicoară, Andrei Mandache sau Adrian Guțoaia.

Gaz Metan se alătură lui CSU Asesoft Ploiești și Energia Târgu Jiu, echipe importante ale ultimului deceniu, în dispariția de pe prima scenă a baschetului românesc.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Păcat...
    Ce echipe frumoase am mai auzit.... Cum spuneam în urma cu o săptămână... Banii de la baschet s au risipit la fotbal, la echipa a doua și în primele directorilor....de acum înainte dacă vrem baschet mergem la Sibiu, Mureș sau Cluj...

    cu 7 ani în urmă (29.07.2016) Raspunde
  • tzontzolino :

    va urma...
    Din pacate va urma...defapt gresit, vor urma si altele!

    cu 7 ani în urmă (29.07.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!