Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

George Ziguli: "Neguț a ajuns la 127 kilograme"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
03.08.2013

 

Alexandru Neguț (foto, la minge) părăsește pe BCM U Pitești, informează curier.ro. Sportivul originar din județul Argeș a luat foarte mult în greutate pe parcursul ultimelor luni, perioadă în care nu a jucat din cauza accidentării la mână.

Potrivit declarațiilor lui George Ziguli, directorul BCM U Pitești, Neguț cântărește 127 kilograme. Foarte mult în condițiile în care el măsoară 1.95 metri. De altfel, acesta a fost și motivul pentru care Tudor Costescu a renunțat la Neguț în momentul în care a definitivat lotul pentru Jocurile Mondiale Universitare de la Kazan.

„În proporţie de 99%, Alexandru Neguţ nu va mai continua la echipa noas­tră. Rămîne de văzut ce se va întîmpla în continuare cu el. Este un jucător care are probleme şi cu greutatea. A ajuns la 127 de kg şi trebuie să mai dea jos, spre a reveni la o formă sportivă acceptabilă. El vine după o perioadă de inactivitate şi are de tras pentru a recupera pregătirea."

În sezonul 2012/13, Neguț a jucat doar 12 meciuri în Liga Națională și a avut medii de 17:01 minute cu 2.5 puncte, 2.0 recuperări, 1.0 pase decisive, 0.8 intercepții și 0.6 posesii pierdute pentru 3.6 la eficiență.

Menținerea lui Neguț în lotul formației argeșene ar constitui un nou risc de accidentare pentru acest jucător în condițiile în care noul preparator fizic, Rade Pavlovic, este cunoscut ca fiind extrem de riguros în programul de pregătire. Ori la o astfel de greutate Neguț s-ar expune. Desigur, ar exista alternativa ca jucătorul să aibă un program separat de pregătire și să fie în același timp supus unei cure de slăbire. Pe de altă parte, e posibil ca Neguț să se transfere la o altă echipă.

Pe de altă parte, Ziguli este, similar anilor precedenți, foarte decis în declarații atunci când vine vorba despre următorul sezon competițional. El susține că obiectivul echipei este calificarea în playoff:

"Suntem în tratative cu mai mulţi jucători şi este posibil ca în cîteva zile să se confirme şi transferurile pe care intenţionăm să le facem. Pe 5 august este programată reunirea lotului şi vreau ca în mare măsură să avem lotul stabilit. Avem în vedere atît jucători americani, sîrbi, letoni, cît şi români. Vom vedea pe cine vom conta în noul sezon. Vreau ca anul acesta să facem o echipă puternică, să intrăm cu ea în play-off. Nu mai acceptăm jumătăţi de măsură şi i-am pus obiective clare noului antrenor. Toţi ne-am angajat la o treabă serioasă şi trebuie să facem tot posibilul s-o ducem la capăt“.

Rămâne de văzut ce jucători legitimează Piteștiul și mai ales câți dintre ei vor fi prezenți la reunirea de luni (05.08).

În fine, este interesant de urmărit dacă obiectivul poate fi dus la îndeplinire în condițiile în care în perioada sezonului rece echipa de baschet din județul Argeș a avut condiții vitrege de pregătire în anii anteriori. Așadar, argeșenii au de lucrat și la asigurarea condițiilor decente înainte de a avea pretenții.

2 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    e clar
    e clar, ca si in ultimii ani la noi amatorismul e in floare! cum astfel sa interpretezi declaratiile celor 2 conducatori : Sapera si Ziguli? In interviul de mai devreme al lui Sapera acesta spune ca echipa se reuneste pe 10 august iar Ziguli pe spune ca pe 5 august!

    cu 10 ani în urmă (03.08.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Negut
    Era acum ceva timp una din sperantele noului val,s-o fi pierdut exclusiv din cauza lui?Ca sa facem haz de necaz,la 127kg e recuperabil pentru sport,poate-l ia domnul Dinu la sectia de lupte.

    cu 10 ani în urmă (04.08.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!