Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Giordan Watson, noul fundaș al Energiei Rovinari

Adrian Micinic

Adrian Micinic
21.07.2013

 

Giordan Watson este noul conducător de joc al Energiei Rovinari. Americanul în vârstă de 28 ani, sosește de la Karhu Kauhajoki, din prima ligă a Finlandei.

Înalt de 1.78 metri, Watson joacă pe poziția 1. În sezonul recent încheiat a avut 53 meciuri și statistici de 16.0 puncte, 4.4 pase decisive, 2.6 recuperări și 1.4 intercepții cu 2.7 posesii pierdute în 29.0 minute pentru 16.1 la eficiență. A avansat până în semifinalele ligii finlandeze, unde a fost eliminat de Nilan Bisons, echip[ ce a devenit campioană națională și a fost invitată în EuroCup.

Absolvent al universității Central Michigan, în anul 2008, Watson a jucat în Germania, la nivelul primului eșalon, alături de Bremenhaven și Noerdlingen, respectiv în Islanda la Njardvik și Grindavik. El a fost campion al Islandei în anul 2012. În sezonul 2011/12, alături de Grindavik, Watson a avut medii de 16.3 puncte, 7.2 pase decisive și 4.4 recuperări.

În schimb, în Bundesliga, la Bremenhaven, în sezonul 2008/09, primul ca profesionist, Watson a avut 10.1 puncte, 3.8 pase decisive, 2.7 recuperări și 1.1 intercepții în 29.6 minute. El a bifat 33 prezențe în prima ligă.

Giordan Watson agreează baschetul în tranziție și are calitatea necesară de a alimenta și întreține un astfel de stil de joc. De altfel, el se aseamănă - ca stil de joc și ca fizic - foarte mult cu Derek Wright, fostul fundaș al lui U Mobitelco Cluj.

Watson este cea de-a 4-a achiziție a Energiei în această vară după Cătălin Vlaicu, Kostas Kakaroudis și Dalibor Djapa. De asemenea, Giordan este al 4-lea străin din lotul gorjenilor în condițiile în care Louis Darby a fost păstrat la echipă.

Energia Rovinari l-a numit în funcția de antrenor principal pe Florin Nini.

Iată înregistrarea unui meci întreg cu Watson (echipament de culoare închisă, numărul 4):

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!