Stiri

Golden State Warriors, noua campioană NBA

Eduard Popa

Eduard Popa
17.06.2015

Golden State Warriors a reușit primul titlu al francizei din ultimii 40 de ani, după victoria de la Quicken Loans Arena din meciul 6 al finalei NBA în fața lui Cleveland Cavaliers. 

Scorul final al partidei cu numărul 6 a duelului dintre Warriors și Cavaliers a fost de 105-97. Warriors au fost la timona partidei după ce au câștigat primul sfert cu 28-15, dar la pauză scorul arăta mult mai echilibrat: 45-43. În primele minute ale celei de-a doua reprize Cleveland a trecut în avantaj, dar un parțial furios al oaspeților a adus un avantaj liniștitor pentru Warriors, perturbat doar de coșul de la mare distanță al lui JR Smith, cu 30 de secunde rămase, care a adus scorul la o diferență de doar 4 puncte, 101-97. Cu toate acestea Warriors și-au păstrat calmul și au câștigat meciul, seria cu Cleveland Cavaliers și titlul de campioană. 

Andre Iguodala și Steph Curry au avut fiecare câte 25 de puncte, Draymond Green a reușit un triple-double cu 16 pct, 11 recuperări și 10 pase decisive iar Shaun Livingston și Festus Ezeli au contribuit fiecare cu câte 10 pct.

La Cleveland fenomenalul LeBron James a reușit încă un meci excepțional în van, cu 32 de pct, 19 recuperări și 8 pase decisive. JR Smith a adus 19 pct din postura de rezervă, iar Timofey Mozgov (17 pct, 12 recuperări) și Tristan Thompson (15 pct, 13 recuperări) au reușit fiecare câte un double-double.

Astfel Steve Kerr devine primul antrenor debutant care câștigă titlul NBA de la Pat Riley în 1982 cu Los Angeles Lakers. De asemenea, Stephen Curry a dublat succesul pe care l-a avut în sezonul regulat, în care a fost încununat ca MVP, cu inelul de campion NBA. De asemenea Andre Iguodala, care a acceptat în acest sezon în premieră să devină rezervă, a câștigat titlul de MVP al Finalei după ce a contribuit semnificativ la prestația ofensivă a echipei sale cu 16,6 puncte pe meci, 5,8 recuperări și 4 pase decisive în finală și a reușit și o prestație bună în defensivă împotriva lui James, care a avut un procentaj de 39% din acțiune în cele 6 meciuri ale finalei. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!