Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Henry Domercant, noul jucător al U-Banca Transilvania

Radu Bărăian

Radu Bărăian
04.08.2017

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a anunțat prin intermediul site-ului oficial al clubului transferul baschetbalistului Henry Domercant, un jucător cu o vastă experiență în campionatele puternice din Europa și desigur în cea mai puternică competiție de pe „Bătrânul Continent”, Euroliga. 

„L-am adus pe Henry Domercant în speranța că ne va ajuta să suplinim lipsa lui Rasic. Ne bucurăm că am reușit să aducem un jucător cu un CV atât de impresionant precum al lui Domercant, cu siguranță vom avea de învățat cu toții din experiența lui”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul Clujului, conform u-bt.ro. 

În vârstă de 36 de ani, Domercant este un american care deține și pașaport bosniac din 2005, evoluează pe poziția 2, având 1.96 m în înălțime și 95 kg. Ultima dată a evoluat în țara sa natală, în NBA-D, pentru Idaho Stampede. Pe parcursul bogatei sale cariere a trecut prin curtea unor nume importante precum Pınar Karşıyaka (Turcia), Efes Pilsen (Turcia), Olympiacos (Grecia), Dynamo Moscova (Rusia), Montepaschi Siena (Italia), Unics Kazan (Rusia) sau Galatasaray Liv Hospital (Turcia). Totodată, a îmbrăcat echipamentul naționalei Bosniei la EuroBasket 2005 și EuroBasket 2011. 

Cu 7 sezoane la activ în Euroliga masculină și peste 1600 de puncte marcate la acest nivel, printre trofeele cucerite de Domercant se numără o cupă a Rusiei, 2 titluri de campion în Italia, 2 cupe ale Italiei, respectiv un titlu de campion în Turcia, respectiv o cupă a Turciei. În sezonul 2011-2012 a fost inclus în cea de-a doua echipă ideală a Euroligii. 

Pe lângă transferul sportivului american, U-BT a anunțat și lista jucătorilor de care s-a despărțit în această vară: Vlad Moldoveanu, Kyndall Dykes, Filip Adamovic, Maxym Pustozvonov, Tudor Jucan, Tudor Gheorghe, Wilhelm Brosser și George Toth.

17 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Cluj
    Transfer foarte bun. Cresc sansele in cupele europene.

    cu 6 ani în urmă (04.08.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      De ce nu mai e Tudor Gheorghe la Cluj? E sub 21, nu?

      cu 6 ani în urmă (04.08.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Gheorghe
      Da, a jucat la Europeanul U20

      cu 6 ani în urmă (04.08.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Cine a mai ramas sub 21 la Cluj? Kuti si atat? Mi se pare o greseala ca i s-a dat drumul, daca a fost intentionat, sau nu mai avea contract?

      cu 6 ani în urmă (04.08.2017)
    • streetball44:

      @adrian.or
      Mai e Muresan din cate stiu, pe langa Kuti. Ma gandeam ca mai e si Olah, dar el are 23 deja si nu mai ii conaiderat u23...

      cu 6 ani în urmă (04.08.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Olah
      E nascur in 1993, deci nu.

      cu 6 ani în urmă (04.08.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      Tudi
      Banuiesc ca nu i s-a dat drumul intentionat. Probabil sa mai scape de un salariu, la fel si cu Brosser si Toth. Sau poate au pe altcineva in vedere si urmeaza sa comunice.

      cu 6 ani în urmă (04.08.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      U23
      I-a adus la seniori pe Berculescu, Vida si Teir si au definitivat lotul. Sa vedem cum se vor descurca

      cu 6 ani în urmă (04.08.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Bravo BT !
    Asta da transfer, BT a demonstrat ca vrea si in continuare mare performanta cu toate plecarile lui Vlad si Dykes , asigurand banii pt un lot poate mai valoros ! Pe Domercant l-am vazut intr0un filmulet di 2012, daca mai are macar 75% din potentialul de-atunci, va fi nomber one al campionatului nostru . Inca o data bravo si multumiri BT, dar si conducerii echipei !

    cu 6 ani în urmă (04.08.2017) Raspunde
  • streetball44 :

    Super!
    Un transfer exceptional, intr-adevar. La ce CV are si la cata experienta a acumulat in intreaga lui cariera, n-are cum sa nu aduca un (mare) plus echipei noastre. E foarte bine ca am facut si asa zisul transfer "extra" acum, in vara, pentru a omogeniza echipa cat mai repede si pentru a suplini cat mai bine absenta lui Sasha. Din declaratia lui Silva reiese clar ca Henry va juca pe 2, ceea ce inseamna ca Lasan va juca pe 3 mai mult. E adevarat, Henry are o varsta, insa daca ne referim strict la campionatul intern, nu vad sa aiba probleme fizice, pentru ca aici ar fi un mic semn de intrebare. Oricum, daca ramane sanatos probabil se va contura o tripleta de prima clasa: Watson-Henry-Kromah. Totusi, eu sper ca va ramane pana la finalul sezonului si nu va pleca in iarna, pentru ca s-ar putea intampla asa ceva in cazul in care Watson nu si-ar obtine cetatenia iar Aleks si-ar reintra in forma repede. Acum trebuie sa asteptam si sa vedem cum va evolua noua echipa, personal, am mari asteptari in noul sezon. Vedem ce a fi si cum a fi...

    cu 6 ani în urmă (04.08.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    wow
    Jucator de Euroliga, determinant la echipele unde a jucat. L-am urmarit cu placere acum cativa ani la TV. Felicitari pentru transfer!

    cu 6 ani în urmă (04.08.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Domercant
    Jucător de excepție, printre cei mai de valoare care au ajuns în România! Singura rezerva pe care o am este legata de ce motivații mai are omul sa mai joace baschet la nivel înalt. După mine tot Kromah va bifa mai multe minute pe poziția 2.

    cu 6 ani în urmă (04.08.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Parerea mea e ca motivatie sigur exista. Sa speram ca o sa il mai tina fizicul.

      cu 6 ani în urmă (04.08.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Markus :

    .
    Foarte buna campania de achizitii, jos palaria in fata lui Cristescu. Cel putin pe hartie, echipa care se contureaza la Cluj mi se pare peste cea de anul trecut. Pentru binele baschetului romanesc sa speram intr-un parcurs cat mai lung in Europa.

    cu 6 ani în urmă (04.08.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Noutati la UBT
    Cf site-ului UBT, in noul sezon au fost cooptati in lotul mare urmatorii tineri de la academia proprie : 1) Anders Teir, n.1997, poz.2-3; 2) Camil Berculescu, n.1998 poz.2-3, si 3) David Vida, n.1999 poz.3 . Iata, am aflat si de ce au plecat Gheorghe si Brosser .

    cu 6 ani în urmă (04.08.2017)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      ;)
      Corect vasi, dar tudi cred ca a si emis pretentii salariale mai consistente dar justificate pentru ca in cazul unei accidentari a lui kuti era clar urmatoarea optiune

      cu 6 ani în urmă (05.08.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    Bun
    Cred ca si la 36 de ani costa mult. Era senzational cand juca la Unics Kazan in Euroliga !

    cu 6 ani în urmă (05.08.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!