Stiri

Horia Păun: "Steaua este interzisă de FIBA pentru a mai efectua transferuri"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
25.01.2014

Foto: Agerpres

Steaua CSM EximBank şi SCM "U" Craiova îşi dau întâlnire duminică, de la orele 18:00, la Sala Regimentului de Gardă "Mihai Viteazu" din Bucureşti. Nici în acest duel tehnicianul Niksa Bavcevic nu va putea miza pe serviciile noilor achiziţii, Greg Mangano şi Brian Mills, datorită deciziei FIBA care s-a extins clubului Steaua CSM EximBank.

Conform spuselor lui Horia Păun, Steaua este interzisă la transferuri până pe 31 ianuarie, când urmează a se lua o decizie în privinţa cazului Steaua.

Care este situaţia actuală a clubului Steaua CSM EximBank Bucureşti?

În aceast moment Steaua CSM EximBank este interzisă de către FIBA pentru a mai efectua transferuri până în data de 31 ianuarie, când se va rezolva problema. Cele două parţi sunt în discuţii.

Practic sancţiunea dictată de BAT clubului BC Steaua s-a extins şi entităţii Steaua CSM EximBank?

Da, s-a extins. Chiar dacă nu este problema noii structuri care activează în LNBM, FIBA o restricţionează momentan. Marea problemă este că BAT-ul, din varii motive, s-a judecat cu BC Steaua care este o altă structără. S-au creat anumite confuzii. Problema a fost că, în momenteul în care s-a judecat acest caz, cei de la BAT nu ştiu cui au trimis somaţiile, nu a putut nimeni să se apere. Adică, dacă au trimis către BC Steaua, o structură independentă, cu certificat de identitate sportivă separat, nu s-ar fi dus nimeni. Era și Asociația Sportivă Turabo în ecuație și astfel s-a ajuns la această situație, deoarece nu a fost nimeni din România să-și apere cauza. CSA Steaua nu intra în discuție la vremea respectivă, pentru că noi am întreptat către BC Steaua toate înştiinţările. Acum, împreună cu Steaua și cu cei de la FIBA, căutăm soluții în acest fel să ieşim din această situaţie.

Este posibil ca sancţiunea dictată de FIBA să se îndrepte împotriva FRB?

Conform statutului FIBA, există niște reglementări în cazul în care, dacă nu se respectă deciziile forului internaţional, aceste penalizări pot merge până la dezafiliere, ceea ce nu ne dorim. Și Federația Română de baschet și Steaua CSM EximBank respectăm regulamentele FIBA și o să facem totul conform regulamentului.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe FRB :

    transferuri
    Pai si atunci de ce au facut transferuri la inceputul campionatului si anul trecut? Nu doar ca erau pe ultimul loc, probabil nici nu promovau. Federatia a ascuns aceasta problema pana nu s-a mai putut.

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!