Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Şapera: “Sunt extrem de bucuros că am putut să câştigăm acest meci pentru domnul Ziguli”

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
19.10.2014

Sapera

Într-un joc din etapa a treia a LNBM, BCM U Piteşti a trecut în fieful celor de la BC Mureş Târgu-Mureş cu scorul 85-78. Argeşenii rămân astfel neînvinşi în actuala ediţie de campionat.

Iată ce a declarat Hristu Şapera, antrenorul Piteştiului, la finalul confruntării:

Vreau să spun că eu în general nu am emoţii la meciuri. Nu am avut nici la primul meci pe care l-am desfăşurat la Târgu-Mureş, când am fost antrenor principal, şi în general nu simt nici un fel de presiune şi nici un stres. Pot spune că acest meci a fost cel la care am simţit cea mai mare presiune. Am avut cea mai mare dorinţă de a pregăti bine meciul, de a juca bine şi de a câştiga. După cum ştiţi, în familia noastră s-a întâmplat un eveniment nefericit. Iar legat de acest joc, pot spune că, cu toţii ne-am gândit numai la domnul Ziguli. Am dorit foarte mult ca acest prim meci, după acest eveniment, să fie unul câştigat, pe care să i-l dedicăm, aşa cum vrem să ne gândim la el în tot acest sezon. Legat despre jocul de astăzi, pot spune că am arătat ca o familie, ca o echipă care a jucat împreună, care s-a sacrificat împreună şi care a câştigat împreună într-un final. Desigur, sunt multe aspect tehnice şi tactice care au contat în acest joc, dar cred că esenţa a fost aceasta. Ne-am dorit foarte mult, am jucat împreună şi ne-am sacrificat să câştigăm acest meci.

Întrebat din ce cauză a simţit presiunea, tehnicianul a răspuns:

Presiunea am simţit-o deoarece domnul Ziguli şi-a dorit foarte mult ca acest proiect să fie unul reuşit. S-a luptat foarte mult pentru acesta, iar eu am simţit acest lucru. El m-a adus pe mine la acest club. Vrem, şi eu personal vreau să jucăm pentru dânsul în tot sezonul, dar la acest meci cu atât mai mult am dorit. Eu nu sunt un om care se manifestă foarte mult şi se exprimă foarte mult, dar acest meci a fost unul special şi sunt extrem de bucuros că am putut să câştigăm pentru dânsul. 

Următorul joc al lui BCM U se va desfăşura joi, cu începere de la ora 18:00, la Sala Sporturilor Piteşti. Adversa alb-violeţilor va fi Energia Târgu-Jiu.

foto: Zsigmond Bathori

1 comentariu la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești adu :

    suporter
    Si pt mine ca suporter a fost cel mai emotionant meci...nici finalele din 2000 si 2007 nu le.am trait asa. Si asta pt domn profesor...nu-mi prea pot imagina baschetul fara el.sa vedem daca alex ziguli si cu sorin caprarescu pot duce mai departe acasta echipa.si sper ca sapera sa ramana cat mai mult aici.sau chiar definitiv.

    cu 9 ani în urmă (19.10.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!