Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Șapera: „Din punctul meu de vedere, ceea ce a făcut Lamont Mack este inadmisibil”

Paul Olar

Paul Olar
07.02.2016

După o lungă pauză, Energia Târgu Jiu a bifat un rezultat pozitiv în campionat. Gruparea gorjeană a trecut de BC Timișoara cu scorul de 85-77, într-un joc ce nu a fost lipsit însă de momente tensionate.

Potrivit site-ului sportingorj.ro, atitudinea lui Lamont Mack l-a deranjat pe antrenorul Hristu Șapera, care a decis să nu îl mai folosească pe american în repriza a doua. Drept urmare, Mack a urmărit restul duelului de pe scările Sălii Voievod Litovoi.

„Din punctul meu de vedere, ceea ce a făcut Lamont Mack este inadmisibil. Nu se poate face într-o echipă așa ceva, motiv pentru care nu poate să mai stea, în acest moment, pe banca echipei. Este un lucru absolut normal, peste tot în lume unde se joacă baschet adevărat o astfel de atitudine este de netolerat. Vă spun sincer, o asemenea atitudine este o trădare la adresa echipei. A avut o atitudine total nepotrivită, pe care a provocat-o știind foarte bine că este nevoie de el. Iată că nu este nevoie de el”, a spus Șapera, conform sportingorj.ro.

Totodată, tehnicianul a dezvăluit faptul că Energia se confruntă cu anumite dificultăți, motiv pentru care și Lazar Radosavljevic a decis să părăsească formația proaspăt calificată în optimile FIBA EuroCup. De asemenea, Șapera nu exclude posibilitatea de a renunța definitiv la Mack.

„Am fost învățat să-mi spăl rufele în familie. Totuși, ce a făcut Mack este un gest inadmisibil și greu de conciliat. Cu situația grea care este la club, o astfel de ieșire este o trădare la adresa echipei. Pentru a avea o echipă care să se bată, trebuie să avem o anumită stabilitate. Evident în momentul în care îți dispare un jucător de pe poziție și celălalt jucător alege să facă așa ceva, evident că ești într-o situație grea și trebuie să aduci alți jucători. Oricum trebuia să facem acest lucru. Desigur, voi avea o întâlnire cu conducerea clubului, voi vedea ce se poate face și atunci voi decide. Cu 10 minute înainte de a începe antremanetul ieri, Lazar Radosavljevic ne-a anunțat că și-a reziliat unilateral înțelegerea cu echipa noastră. Mai simplu spus, nu a fost plătit, motiv pentru care a avut posibilitatea să semneze cu altă echipă. Încă dinainte de a veni eu existau aceste probleme salariale, care le oferă posibilitatea jucătorilor de a ieși oricând din contract. Am reușit până în acest moment să-i facem pentru unii dintre ei să nu plece, dar acest lucru nu poate duce la nesfârșit. Eu am venit cu sufletul deschis, gândind că avem posibilitatea de a face multe lucruri bune, știam că va fi o sarcină greu de înfăptuit, dar nu este prima provocare pe care am acceptat-o când toate șansele erau împotrivă. Vom vedea ce va fi”, a declarat Șapera pentru sportingorj.ro.

*Foto: csenergia.ro

5 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    re
    Nu sunt de acord cu ideea ca seful e cel care taie si spanzura indiferent de situatia, dar nici nu e ok sa iti injuri seful! Daca lui Mack i s-a cerut socoteala pentru ceva si el in loc sa explice l-a luat la injuraturi pe Sapera atunci sincer eu personal l-as da afara! Sunt de acord sa ma contrazici, sa imi aduci contra-exemple dar respectul subaltern-sef este batut in cuie! Sunt jucatori cu sutetele care il pot inlocui pe Mack oricand! Intai respect, apoi performanta!

    cu 8 ani în urmă (07.02.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe klauss22:

      explicatii ?
      ce explicatii sa-i mai dea Mack lui Sapera cand la pauza avea 18 din 34 de puncte ?
      singurul care are explicatii de dat este Sapera, de exemplu : ce cauta ametitul de Andrei pe teren ? si in meciul cu Timisoara,la fel ca si in multe alte meciuri a stricat o gramada de faze...

      cu 8 ani în urmă (07.02.2016)
    • tzontzolino:

      re
      tu crezi ca totul se rezuma doar la puncte? Mack arunca deseori de unde i se pune lui! Daca ieri i-au intrat mingile inseamna ca e bine?daca nu intrau? se pierdea meciul pe mana lui? Mack e jucator de statistica iar Sapera vrea echipa. Andrei era pe teren ca e roman si altu nu arvea disponibil

      cu 8 ani în urmă (07.02.2016)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    atitudine
    Obiectivul european a fost atins, antrenorul care a adus jucatorii a plecat, din ce inteleg sunt probleme cu banii asa ca fiecare isi umfla muschii. Pacat.. Sapera va avea viata grea

    cu 8 ani în urmă (07.02.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Opinie
    Respect f mult Energia, o chiar simpatizez dar din ce știu eu...S a cam terminat cu finanțarea. ...

    cu 8 ani în urmă (07.02.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!