Stiri Liga I Masculin

Iași, tărâm magic pentru Știința

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
18.02.2013

Deși plecau cu șansa a doua în deplasarea de la Iași, cu Politehnica, Știința București a reușit cel mai bun meci din acest sezon și s-a impus  după un meci crâncen, în care cele două echipe cu greu au putut fi departajate.

Concentrarea pe final de meci, cu trei aruncări libere din patru transformate în ultimul minut de joc, defensiva în momentele cheie și o evoluție de ansamblu de excepție au facut ca Știința să obțină acest succes magnific.

A fost un meci extraordinar. De mult nu am mai simțit o asemenea energie din partea băieților, atât în teren cât și pe banca de rezerve. Toți au fost foarte motivați, fiecare dintre ei și-a făcut datoria și a jucat exact așa cum trebuie. Dacă adăugăm și faptul că Zoly (Zoltan Safar, antrenorul echipei – n.r.) a făcut cele mai inspirate schimbări, avem explicația acestui succes, a declarat managerul echipei Vasile Gîlcă.

Interesant a fost faptul că, deși a fost un meci pe muchie de cutit, antrenorul Zoltan Safar a folosit o rotație de 11 jucători, fapt mai puțin obișnuit pentru astfel de partide, în care antrenorii, de obicei, folosesc cei mai buni jucători din echipă.

Marea surpriza a fost Bogdan Ciocoiu, un jucator care nu primea foarte multe minute, dar care a fost omul meciului pentru Stiinta. Ciocoiu a marcat toate cele 16 puncte ale sale în a doua jumătate a meciului, ținându-și echipa în joc cu aruncările sale de trei puncte, trei la număr dar și printr-un three point play care a alimentat un sfert patru decisiv pentru bucureșteni.

Am avut încredere în fiecare jucator care a intrat pe teren, am arătat ca o echipa adevărata și cred că diferența în acest meci s-a făcut în urma evoluției jucătorilor de pe banca de rezerve. Noi am avut o bancă lungă și toți băietii au luptat cot la cot pentru fiecare punct, a punctat Safar.

Ei au doi oameni mari foarte mobili, astfel încat am fost nevoit să joc cât mai mult fără pivoți, iar plusul de viteză și de agresivitate în apărare ne-a ajutat. Defensiva a fost aproape de nota zece, mai ales în momentele cheie. Cu toate că noi am intrat târziu în meci, fiind conduși la zece puncte după primul sfert, mă bucur că am avut forța să revenim și că ne-am menținut apoi tot timpul de la egal la egal cu adversarii noștri, a mai adăugat tehnicianul Științei.

Dupa acest rezultat, Știința se plaseaza pe primul loc în Seria 2 din Faza a IIa a Ligii I și are o opțiune serioasă pentru calificarea la turneul semifinal. Succesul de la Iași, coroborat cu victoria din prima etapă, cu Corona Brașov, le-a dat aripi stundeților bucureșteni, care au încredere că se pot bate cu oricare din favoritele la promovare.

Cred că suntem capabili să ne luptăm la turneul semifinal cu oricare dintre candidatele la promovare, fie că e vorba de Steaua, Chiajna sau Vabova Sf. Gheorghe, a încheiat managerul Vasile Gîlcă.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Revansa
    Este adevarat ca au jucat foarte bine, mai ales pe faza de aparare. Au avut o aparare zona foarte mobila si agresiva pe care iesenii nu au reusit sa o depaseasca. La fel de adevarat este ca dupa primul sfert in care au condus si la 15 pct gazdele au lasat-o mai moale crezandu-se invingatori si facand CEL MAI SLAB JOC, acasa din acest sezon. Sunt convins ca jucand macar la 50% din potential iesenii pot invinge la Bucuresti. Stiinta are mari probleme la interior deoarece jucatorii " mari " nu sunt foarte inalti si in plus sunt supraponderali pierzand din mobilitate si viteza

    cu 11 ani în urmă (18.02.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!