Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ilie Trițoiu: „Suntem cu banii la zi, ceea ce contează foarte mult pentru băieți”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.02.2019

SCM Timișoara a ajuns cu banii la zi la secția de baschet masculin, după ce în ultimele două sezoane au fost numeroase probleme cu restanțe salariale. Președintele secției din cadrul clubului municipal, Ilie Trițoiu, a vorbit despre rezolvarea problemelor cu restanțele, dorința de a ține Final 4-ul Cupei României în cazul unei calificări și datoriile din trecut, în cadrul unei conferințe de presă.

După ce în sezonul precedent au avut probleme mari din cauza restanțelor și jucătorii au fost convinși greu înainte de turneul final al cupei și nici startul acestei stagiuni nu a fost foarte liniștit, Ilie Trițoiu a anunțat astăzi că s-a ajuns cu banii la zi la mijlocul lunii ianuarie și acest lucru a fost reflectat și în evoluțiile bune din ultima perioadă.

„Din data de 14 ianuarie secția de baschet, cel puțin, este cu salariile la zi, deci noi nu mai avem nici un fel de problemă, e important. Din acel moment au început și rezultatele noastre foarte bune. Suntem cu banii la zi, ceea ce contează foarte mult pentru băieți, pentru moral, pentru atmosferă, pentru tot. Chiar vreau să mulțumesc public primăriei și, în special, domnului primar Nicolae Robu, care a înțeles situația și a detensionat-o într-un moment foarte important pentru noi.

Pe plan sportiv suntem foarte mulțumiți de evoluția noastră în această perioadă, începând de la meciul cu Steaua, exceptând meciul de la Craiova care nu a contat foarte mult în acel moment. Suntem pe un trend ascendent și sper ca și duminică să confirmăm rezultatele foarte bune de până acum. Suntem foarte mulțumiți de băieți, de antrenor, de atmosfera din cadrul grupului. Într-adevăr, acum arătăm ca o echipă adevărată. Aș vrea să fac apel la public să vină alături de noi pentru că echipa merită susținerea lor și chiar avem mare nevoie. Poate fi un moment important pentru viitorul echipei meciul de duminică împotriva celor de la Cluj”, a declarat Ilie Trițoiu.

Pentru SCM Timișoara urmează meciul de acasă cu U-BT Cluj, duminică, de la ora 20:00. Săptămâna viitoare este programat returul din turul 3 al cupei, cu CSM Sighetu Marmației, tot la sala Constantin Jude. Conducerea timișoreană va lăsa intrarea liberă la cele două partide.

Oficialul grupării de pe Bega a vorbit și despre procesul cu foștii jucători, prima sentință de la tribunalul local având deja motivare. Clubul timișorean susține în continuare că trebuie să se apere, dar Trițoiu spune că se vor găsi resurse pentru stingerea datoriilor după ce sentința va fi definitivă.

„Până în data de 20 februarie trebuie să luăm o decizie și, normal, trebuie să urmăm calea legală și ne vom apăra în acest aspect. Nu avem nicio opțiune, trebuie să ne apărăm, asta e ideea. Și vom vedea în continuare ce se va întâmpla. Deocamdată nu pot să spun nimic, din moment ce procesul încă e în derulare”, a mai spus președintele secției de baschet de la SCM, care a avut un mic dialog pe această temă cu jurnaliștii.

Întrebat că la ultima înfățișare nu a mers jurista...

„Am auzit și eu, am citit de la voi, nu știam chestia asta. Nu sunt la curent cu toate detaliile astea”.

Nu tot ea trebuie să facă recursul?

„O să îl facem cu avocat”.

Chiar dacă decizia nu e definitivă, dar e executorie, poate să înceapă să execute primăria?

„Nu, doar când o să fie definitivă. Noi trebuie să ne apărăm acum. Dacă tribunalul o să decidă că e decizia definitivă și el a câștigat, atunci se trece la etapa următoare. Sau dacă nu facem recurs.

Facem eforturi și nu o să lăsăm lucrurile la nesfârșit să nu aibă final. O să le rezolvăm într-un fel sau altul. Important e acum să mergem pe calea legală până la capăt cu procesele, cu tot. Când se vor încheia, atunci vom ști ce avem de făcut. În această perioadă suntem în discuție cu foarte mulți oameni, toți vor să ne ajute, mai avem noi ceva resurse. Într-un fel sau altul o să stingem și această datorie. Dar până în luna iunie avem timp să ne concentrăm strict pe partea sportivă”, a adăugat Trițoiu.

După calificarea în Grupa Roșie, alb-violeții au ca obiectiv calificarea la Final 4-ul Cupei României. În cazul în care obțin biletele în primele 4, conducerea timișoreană speră să organizeze turneul.

„Primul obiectiv ni l-am realizat, intrarea în top 6. Următorul obiectiv pe care l-am fixat împreună cu băieții este accederea în Final 4-ul Cupei României. După meciul cu Sighet o să mai avem un tur foarte important unde vor intra cele mai bune 4 echipe de anul trecut. Dacă avem noroc la tragerea la sorți și trecem și de turul următor, ne dorim foarte mult, în cazul în care vom intra în Final 4, să luăm organizarea acestui turneu la Timișoara. De data asta vorbim serios. Nu a fost neapărat financiar, cât problemele la sală. Au fost foarte multe echipe care n-au vrut să-și cedeze pozițiile. Fiind Final 8 era nevoie de 5 zile și nimeni n-a vrut să renunțe la poziții. Acum e mai simplu, o să fie 2 zile.

Eu zic că undeva la 40-50 de mii de euro. Avem promisiuni chiar și de la consiliul județean că vor să ne susțină în caz că vom intra în Final 4 și vrem să luăm organizarea. Plus că automat vin sponsori privați care se axează strict pe Cupa României. Cred că putem să organizăm această competiție, dar important e să ajungem în primele 4”. Turneul final al cupei va fi în 17 și 18 aprilie.

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    :-)
    sa inteleg ca Clujul e a treia victima

    cu 5 ani în urmă (01.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!