Stiri Vulturi

Italia își respectă statutul de favorită în duelul cu Olanda

David Istrate

David Istrate
24.02.2018

amedeo della valle italia baschet

În cealaltă partidă din grupa României, selecționata Italiei s-a impus fără probleme în fața Olandei. Prin urmare, Squadra Azzura se menține pe primul loc cu 3 victorii din tot atâtea jocuri și are prima șansă la câștigarea grupei.

Înaintea celor două confruntări de astăzi, Italia se afla pe primul loc cu două victorii, fiind urmată de România și Olanda cu un meci câștigat și unul pierdut, iar surprinzător, codașa grupei era Croația, cu două înfrângeri. Prin urmare, mizele celor două partide erau foarte mari, cel puțin pentru Croația, România și Olanda. 

Cu toate acestea, Italia a început excelent și după 6 minute scorul era de 16-4 în favoarea ei. Olandezii nu au găsit niciun răspuns împotriva ofensivei adversarilor și astfel, la finalul primului sfert, numărul punctelor primite era dublul celor marcate, scor 26-13. În lipsa jucătorilor din NBA și Euroligă, Amedeo Della Valle și-a asumat rolul de lider al naționalei sale, fiind de neoprit în atac. Prin urmare, înainte de intrarea la vestiare, tabela arăta 45-34 pentru gazde.

În cea de-a doua parte a meciului, jocul s-a mai echilibrat puțin, pe fondul relaxării italienilor. De asemenea, oaspeții au fost mai preciși în aruncări, dar cu toate acestea jucătorii lui Romeo Saccheti au reușit să își adjudece și sfertul al treilea. Diferența de 13 puncte nu a mai putut fi redusă în actul decisiv și astfel, Olanda încasează cea de-a doua înfrângere din această campanie de calificare, scor 80-62.

Cel mai bun jucător al partidei a fost Della Valle, cu 22 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Mai mult, sportivul italian a avut procentaje foarte bune la aruncările din interiorul semicercului (2/2) și la cele de la linia de pedeapsă (9/10), finalizând cu un indice de eficiență de +22. De asemenea, Awudu Abass a reușit 13 puncte și 6 recuperări.

De partea cealaltă, doi componenți ai Olandei au marcat minim 10 puncte. Aceștia sunt Roeland Schaftenaar, cu 17 puncte și 8 recuperări și Charlon Kloof, cu 10 puncte și 9 recuperări.

În urma acestui rezultat, Italia rămâne pe prima poziție în clasamentul grupei, cu 3 victorii și urmează să joace luni, 26 februarie, la Cluj-Napoca, împotriva României. În schimb, Olanda se va deplasa la Zadar, unde tot luni va avea loc o partidă extrem de importantă în economia grupei.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!