Stiri Vulturi

Italia, măcinată de absențe și accidentări înainte de dubla cu Olanda și România

Mara Mihăilescu, Eduard Popa

Mara Mihăilescu, Eduard Popa
23.02.2018

italia lot baschet italia romania preliminarii mondial

Italia va juca în a doua fereastră a preliminariilor Mondialului din 2019 pe teren propriu cu Olanda și în deplasare, pe terenul României.

Italia are 2-0 la general după victoriile repurtate în fereastra din noiembrie cu România (75-70) și Croația (80-64) și conduce grupa D. Liderul grupei se confruntă însă cu serioase probleme de efectiv. Pe lângă absențele jucătorilor de NBA (Marco Belinelli sau Danilo Gallinari) sau a celor din Euroligă (Gigi Datome, Daniel Hackett sau Nicolo Melli), Italia a pierdut din cauza accidentărilor și alți jucători importanți.

Astfel, „Squadra Azzura” nu se poate baza pe nu mai puțin de trei jucători din primul 5 cu care a început în meciul câștigat cu România la Torino. Este vorba de Pietro Aradori, Andrea Crosariol și Alessandro Gentile. Ultimul a suferit accidentarea chiar în cursul săptămânii trecute, în cadrul turneului final al Cupei Italiei și prezintă probleme la coapsa piciorului drept.

Drept urmare, echipa condusă de Meo Sacchetti se va baza pe următorul lot pentru următoarele două meciuri:  Awudu Abass, Paul Biligha, Christian Burns, Amedeo Della Valle, Ariel Filloy, Diego Flaccadori, Simone Fontecchio, Raphael Gaspardo, Davide Pascolo, Achille Polonara, Brian Sacchetti, Luca Vitali și Michele Vitali.

Din lotul Italiei iese în evidență în mod special tânărul Amedeo Della Valle. Acesta a adunat în victoria cu Croația 25 puncte, 3 recuperări și 2 assisturi, pentru un indice de +25, iar în victoria cu România 16 puncte și 2 assisturi pt un indice de +11.

Italia va întâlni Olanda pe teren propriu, la Treviso, vineri de la ora 21:15, în timp ce confruntarea cu România va avea loc luni, 26 februarie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!