Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Iuri Fraseniuc, factorul X pentru Steaua în victoria cu U-BT Cluj

Eduard Popa

Eduard Popa
28.03.2018

iuri fraseniuc steaua u bt cluj

CSM Steaua Eximbank a reușit o victorie improbabilă în fața celor de la U-BT Cluj Napoca, scor 84-74, în prima etapă a Top 6 LNBM.

Spun „improbabilă” întrucât după felul în care a arătat tabela după prima repriză: scor 47-35 pentru U BT Cluj, dar și meciul, dominat categoric de clujeni, puțini nu s-ar fi așteptat ca roș-albaștrii să întoarcă meciul. Cu toate acestea, Marius Runkauskas a marcat 10 puncte consecutive la începutul sfertului al treilea și de acolo a început revenirea Stelei. Însă, poate cel mai important factor a fost defensiva. Antrenorul Jukka Toijala a început a doua repriză cu o formulă diferită față de startul partidei, iar pariul tehnicianului finlandez a dat roade.

Jukka a decis să înceapă sfertul al treilea cu Jonte Flowers și, surpriză, Iuri Fraseniuc. Veteranul român cu origini de peste Prut lipsise în ultimele două luni din cauza unei hernii inghinale. Însă Iuri a intrat fără teamă pe parchet în match-up-ul cu Zeljko Sakic, cel care în prima repriză marcase 23 de puncte pentru campioni. Lui Fraseniuc nu i-a fost teamă să se arunce pe parchet după mingi, să joace o defensivă extrem de fizică împotriva internaționalului croat, fapt ce l-a deranjat vizibil pe Sakic.

„Iuri a fost cheia victoriei. A jucat 16 minute în a doua repriză. A jucat chiar prea mult, ne-a fost teamă să nu îi recidiveze accidentarea. Dar a trebuit să schimbăm ceva, eram disperați și am încercat prin el să schimbăm ceva în apărare. Iuri a adus această killer mentality, l-a oprit pe Sakic și i-a luat mingile din mână. Apărarea lui i-a motivat și pe ceilalți să joace”, a spus antrenorul Stelei, Jukka Toijala, după partida cu U-BT Cluj.

Fraseniuc s-a arătat și el încântat de prestația echipei în a doua repriză, mai ales că abia revenise cu o zi înainte la antrenamentele echipei.

„A fost fost foarte greu pentru echipă după revenirea cu Oradea de acum câteva zile. Am avut ceva emoții. Însă putem câștiga cu echipele mari ca Oradea sau Cluj numai cu apărarea. Ieri a fost primul antrenament când am jucat 5 la 5. Mă bucur enorm că am câștigat. Suntem 6 echipe foarte bune, niciuna nu e favorită. Important e cum reușim să ne recuperăm și să ne menținem sănătoși în această perioadă în care se joacă din 3 în 3 zile”.

În total, Fraseniuc a jucat 16:25 minute contra Clujului, toate în a doua repriză, timp în care a adunat 4 puncte, o recuperare și 2 intercepții. Cu toate acestea, valoarea sa s-a văzut în mod special în defensivă. Sakic a avut doar 6 puncte în a doua repriză, după ce strânsese aproape jumătate din punctele echipei în prima parte a meciului (23 din 47).

Cu această victorie, CSM Steaua ajunge la 16 victorii și 7 înfrângeri și se apropie de locul secund ocupat de U-BT Cluj, cu 18 victorii și 5 înfrângeri.

*foto: Cătălin Soare

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!