Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ivan Lilov este al 2-lea transfer perfectat de Gaz Metan Mediaș

Adrian Micinic

Adrian Micinic
31.12.2012

Ivan Lilov este noul jucător al lui Gaz Metan Mediaș. Baschetbalistul bulgar în vârstă de 24 ani se află la primul angajament în România. El evoluează pe poziția 2.

Înalt de 1.96 metri, Lilov a mai avut două experiențe în afara granițelor țării sale. În pofida vârstei fragede, sportivul bulgar a avut o traiectorie sportivă bogată. A jucat pentru Balkan, Lukoil Academic (multipla campioană a Bulgariei), Rilski Sportist în Bulgaria, Olin Edirne (Turcia), respectiv Feni Industries (campioana Macedoniei). El devine al 3-lea bulgar care activează în baschetul românesc după Hristo Nikolov și Sasho Gruev.

Ivan este component de bază al echipei naționale a Bulgariei din anul 2011. El a participat la turneul final al EuroBasket 2011, având medii de 6.3 puncte, 1.5 recuperări, 1.3 pase decisive, iar în campania de calificare pentru EuroBasket 2013 a avut medii de 9.9 puncte, 3.0 recuperări și 1.4 pase decisive. Lilov a jucat pentru echipa națională a Bulgariei la U16 în 2003 și 2004, la U18 în 2005 și 2006, respectiv la U20 în 2007 și 2008.

În sezonul 2012/13, început alături de Balkan Botevgrad, Lilov a bifat 10 prezențe având medii de 17.7 puncte, 5.6 recuperări, 3.8 pase decisive, 1.6 intercepții și 2.7 posesii pierdute în 35.5 minute. A avut procentaje de 52% la aruncările din acțiune (32% la trei puncte) și 78% la linia de pedeapsă. A fost principalul marcator al echipei situate pe locul al 4-lea la încheierea anului 2012 în liga profesionistă de baschet din Bulgaria.

Lilov este cel de-al doilea jucător legitimat de către Gaz Metan după Kyle Shiloh, fundașul american care a jucat în Finlanda și Franța.

Informația ci transferul lui Lilov a fost deja publicată pe site-ul bball.bg, al cărui proprietar este Hristo Nikolov, jucătorul de la U Mobitelco Cluj.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!