Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jukka Toijala: “Am fost de 4 ori cu spatele la zid în acest playoff și am reușit să trecem peste“

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
28.05.2018

CSM Steaua a trecut de U-BT Cluj, scor 86-78, și a egalat la 2 seria din semifinala LNBM, forțând un meci decisiv în Polivalenta din Cluj.

Antrenorul Stelei, Jukka Toijala, a oferit pentru Total Baschet un interviu după această victorie:

Ce credeți despre această partida, un alt meci nebun din această semifinală?

Da.. o lupta între două echipe extraordinar de bune. Când performezi împotriva echipelor foarte bune, jocul nu e mereu același că în primele 15 minute.O să fie suișuri și coborâșuri, cum au fost între minutele 17 și 30, până la începerea sfertului decisiv. Atunci ne-au testat cu adevărat rezistență psihică.Ei au avut un moment foarte bun de joc, iar noi nu am reușit să ne ridicăm la același nivel în acel moment. Au înscris și de câteva ori cu panoul, multe aruncări norocoase, pe care se pare că le au mereu împotriva noastră. Nu înțeleg cum pățim mereu asta, dar lucrurile astea se întâmplă. Au avut foarte mult noroc și cred că într-o zi o să merităm și noi acest noroc, așa că, vom vedea.

Dar, până acum am fost de patru ori cu spatele la zid și am reușit să trecem peste toate și să învingem în toate cele patru partide. Cred că asta spune multe despre echipa noastră: că suntem foarte motivați să reușim ceva în acest sezon și acum suntem cu un pas mai aproape să ajungem în finală.

Ce credeți că s-a întâmplat la un moment dat, când aveați un avantaj de 18-19 puncte în fața lor, iar ei au schimbat tactică în apărare, trecând la o apărare zonă? Această schimbare a fost cauza revenirii lor?

Nu cred că au folosit prea mult apărarea zonă astăzi, nu mai mult decât în meciul 3 cu siguranță. Cred, totuși, că au avut o apărare foarte agresivă, iar noi am fost puțîn lipsiți de ritm în ambele părți ale meciului, atât defensivă, cât și ofensivă.

Apărarea noastră a fost însă cea care s-a prăbușit. Am venit de la vestiare, iar în primul minut și 20 de secunde am pierdut tot: duelurile 1 la 1, 3 recuperări, am primit 7-8 puncte. Acesta a fost momentul când meciul a început să devină din ce în ce mai dificil, dar așa este în baschet.

Câteva dueluri foarte dure sub panou, cum ar fi cel între Randal Falker și Uzzi Barro. Ce părere aveți despre agresivitatea acestei serii?

Sunt fericit că eu nu mai joc acum, fericit că nu sunt în locul lor. Sunt lupte foarte dificile, dar cred că Randal și Ozzi, de exemplu, se respectă unul pe altul. Și chiar dacă duelul este la intensitate maximă, până la urmă aceste lucruri sunt normale pentru ei și cu siguranță există respect de ambele părți.

Gânduri despre meciul 5? Vreun plan special în vederea pregătirii acestui meci?

Cu siguranță vom analiza din nou toate aceste 4 partide și, în perioada această scurtă de timp, vom încerca să pregătim câteva lucruri noi. Două dintre cele mai importante ar fi recuperarea fizică a jucătorilor și mai ales întărirea psihicului lor, desigur.

Meciul 5 al seriei U-BT Cluj – CSM Steaua se va juca miercuri.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!