Stiri

Kobe Bryant se află la 8 puncte în spatele lui Michael Jordan în clasamentul all-time NBA

Eduard Nicolae Popa

Eduard Nicolae Popa
13.12.2014

Cu cele 22 de puncte marcate în ultimul meci în compania celor de la San Antonio Spurs, Kobe Bryant a ajuns la 32.284 de puncte înscrise, în cariera sa prestigioasă din ultimii 19 ani în Liga Profesionistă de Baschet Nord-American. Bryant mai are nevoie de numai 9 puncte pentru a-l depăși pe idolul său, Michael Jordan (32.292 de puncte), în clasamentul all-time la puncte în NBA.

Totuși, sunt necesare anumite precizări. Jordan a avut de-a lungul carierei sale o medie de puncte de 30,1 pe meci în 1072 de meciuri, pe când Bryant are aproape 200 de meciuri mai multe jucate (1268) și are o medie de 25,5 puncte pe meci. Însă cu toate acestea, performanța celui poreclit ”Black Mamba” nu trebuie deloc minimalizată.

După ce îl va depăși pe Jordan, în fața lui Bryant vor rămâne Karl Malone (36.928 de puncte, 1.476 de meciuri, 25 de puncte pe meci) și liderul Kareem Abdul-Jabar (38.387 de puncte, 1.560, 24,6 puncte pe meci). Pentru a-i depăși pe cei doi jucători dinaintea sa, Bryant va trebui să mai joace cel puțin 250-300 de meciuri, păstrând același nivel de performanță la care se află în acest sezon (25,4 puncte pe meci), ceea ce va fi foarte greu de realizat, ținând cont de vârsta lui Kobe (care a împlinit 36 de ani anul acesta pe 23 august) și accidentările pe care le-a suferit recent.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!