Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Krystopher Faber, al şaselea străin din lotul lui BCM U Piteşti

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
30.08.2014

Faber

Conform site-ului scmpitesti.ro, conducerea clubului din Trivale a reuşit să parafeze în cursul zilei de astăzi transferul lui Krystopher Faber. Americanul, absolvent al Universităţii De Paul, completează lotul lui BCM U Piteşti pentru sezonul următor.

Născut în anul 1990 (24 de ani), în statul american California, Krys evoluează pe postul de pivot. El măsoară 208 centimetri şi cântăreşte 118 kilograme. Baschetbalistul soseşte în Trivale de la ocupananta poziţiei a cincea din Superliga Rusiei, Spartak Primorie Vladivostok.

În 26 de meciuri jucate în Rusia, Faber a înregistrat medii de 8.8 puncte, 6.5 recuperări, 0.8 pase decisive, 0.6 intercepţii, 0.5 capace şi 2 posesii pierdute, pentru un indice al eficienţei de 11.1,  totul în doar 23 de minute pe meci. El a avut procentaje de 54.2% la aruncările de două puncte, respective de 50.7% la linia de pedeapsă.

Pivotul american a început sezonul precedent la formaţia BK Ventspils, campioana în exerciţiu a Letoniei. El a bifat 4 prezenţe în campionatul leton, respectiv 2 în Liga Baltică.

În cariera sa profesionistă, Krys a mai evoluat la Welcome (Uruguay) Mykolaiv (Ucraina) şi la Jiangsu TX (China).

Iată lotul pe care Hristu Şapera se va baza în sezonul competiţional 2014/2015:

- fundaşi: Ronald Ross, Radenko Pilcevic, Marko Šutalo, Cezar Stănescu

- extreme: Mirko Kovac, Yurii Fraseniuk, Alexandru Neguţ, Mihai Căprărescu, Cornel Alexiu

- pivoţi: Stevan Milosevic, Krys Faber, Iulian Orbeanu, Lucian Chirof

5 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    invatam din greseli
    uite ca invatam din greseli- de 3 ani avem probleme la 3 puncte si la pivot- anul asta am luat 2 shooteri de nota 10 si in sfarsit avem 2 pivoti de calibru. Pare bun tipul, Rusia are un campionat tare, sa speram ca la libere mai creste!

    cu 9 ani în urmă (30.08.2014) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    bun
    Dacă la 3 pct ne mai descurcam , prin Barac, Krapic și alți câțiva, la pivoți întotdeauna am suferit. Mereu am fost nevoiți sa ducem un meci întreg într-un pivot, Pt ca cel de al doilea era întotdeauna o rezerva pe care nu te puteai baza. Acum avem 2 pivoți puternici , pe care sa ne bazam un meci întreg. Avem jucători buni anul acesta , sper ca Sapera sa reușească sa facă și o echipa ( nu ca as avea dubii ). Prevăd și anul acesta sala plina la fiecare meci din Trivale

    cu 9 ani în urmă (30.08.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    pozitia 4
    Eu as fi renuntat la o extrema mica in favoarea unui jucator de pozitia 4 care sa joace si afara cu shoot gen Krapic.
    Imi pare neacoperita aceasta pozitie dar stie Hristu ce face, chiar sunt curios cum arata echipa in teren.

    In ceea ce priveste cei doi pivoti dupa cv-uri suoer jucatori pentru campionatul nostrum

    Bafta

    cu 9 ani în urmă (30.08.2014) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    4
    nu stiu daca mai e nevoie de shooter si pe poz 4 , avem deja pe 1 2 si 3. cum avem si pivot bun , cel de pe 4 ar cam trebui sa patrunda ca ar ramane cam liber...pe stevan sub panou nu-l poate opri doar unul.. pe sutalo din ce am vz si la nationala bosniei , tre sa-l tii in permanenta , pe kovac il stim cu totii , iar Ronald si pilcevic iar sunt buni marcatori. sunt curios cum va arata echipa anul asta si cum se vor descurca yurii si orbeanu pe pozitia 4

    cu 9 ani în urmă (31.08.2014) Raspunde
  • SCM Timișoara sorin :

    concluzie
    In concluzie,aveti un prim 5 foarte bun anul acesta.

    cu 9 ani în urmă (31.08.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!