Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

LNBF MVP – Etapa 13, F2: Destiny Williams

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.03.2019

În weekend s-au disputat meciurile etapei a 13-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin. FCC ICIM Arad a reușit surpriza penultimei runde, învingând acasă pe CSM Satu Mare cu 70-65. Destiny Williams a terminat partida în double-double pentru formația de pe locul 5 și a avut o contribuție importantă și în apărare contra ocupantei locului secund.

Destiny Williams a jucat 27:22 minute, după care a ieșit cu 5 greșeli personale. Pivotul a încheiat partida cu 17 puncte și 13 recuperări (3 ofensive/10 defensive). 7 din cele 10 șuturi de două puncte și-au găsit ținta și a transformat toate cele 3 aruncări libere de care a beneficiat. A mai avut 5 faulturi scoase, 3 mingi pierdute și o intercepție, cu +25 indice al eficienței. Americanca a avut o contribuție importantă și în apărare, atât atunci când gazdele s-au apărat în zonă, cât și om la om, reușind să o blocheze pe principala marcatoare a vicecampioanei. Pentru această evoluție în surpriza etapei, Destiny Williams este MVP-ul site-ului nostru în penultima rundă din faza a doua a sezonului regulat.

Vladinka Erak a fost cea mai eficientă jucătoare a etapei (+35 indice al eficienței), cu 24 de puncte, 13 recuperări (5/8) și 5 assist-uri în 40 de minute pentru Phoenix Știința Constanța în victoria pentru locul 6 cu Universitatea Cluj. Dar cele două echipe erau la egalitate înainte de meci, în timp ce între locurile 2 și 5 erau 9 puncte.

De la învingătoare s-au mai remarcat: Chelsea Douglas (Phoenix Știința, 20 de puncte, 9 recuperări, 5 assist-uri, +30 eficiență în 40 de minute), Kristina Higgins (ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, 17 puncte, 13 recuperări, +30 eficiență în 22:33 minute la victoria cu Olimpia CSU Brașov), Brankica Hadzovic (FCC ICIM Arad, 22 de puncte, 5 recuperări, 7 assist-uri, 5 intercepții în 39:56 minute, +18 eficiență), Angelika Slamova (ACS Sepsi SIC, 21 de puncte în 22:12 minute, +20 eficiență) și Annemarie Godri Părău (14 puncte, 7 recuperări, 5 assist-uri în 25:04 minute, +20 eficiență).

De la învinse s-au remarcat: Promise Amukamara (CSM Satu Mare, 20 de puncte, 6 assist-uri, +27 eficiență în 30:06 minute) și Irina Părău (Universitatea Cluj, 16 puncte, 7 recuperări, +22 eficiență în 37:58 minute).

Performerele etapei a 13-a din Grupa Roșie a LNBF:

-Puncte: Vladinka Erak (Phoenix Știința Constanța) 24

-Recuperări: Destiny Williams (FCC ICIM Arad), Kristina Higgins (ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), Vladinka Erak (Phoenix Știința Constanța) 13

-Pase decisive: Brankica Hadzovic (FCC ICIM Arad) 7

-Intercepții: Brankica Hadzovic (FCC ICIM Arad) 5

-Capace: Cristiana Cutaș (Phoenix Știința Constanța), Irina Părău (Universitatea Cluj), Nora Demeter (ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe) 2

-Eficiență: Vladinka Erak (Phoenix Știința Constanța) +35

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!